Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Yurii Dmitrievich Sokolov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 May 1896

Labinskaya Stanitsa (now Labinsk), Russia

2 Feb 1971

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Yurii Sokollov ka lindur në Labinskaya Stanitsa, një emër i qytetit emri i të cilit do të thotë fshat Kozak. Ai u diplomua nga Kievi Instituti i Popullit Arsimit në 1921 dhe pastaj ai mësonte në Divizionin Matematikë Aplikuara të Akademisë.

Nga 1934 ai dha mësim në Institutin e matematikës në Akademinë e Shkencave të Ukrainës. Ai ka dhënë mësim në disa institucione të tjera të arsimit të lartë në Kiev.

Puna kryesore Sokollov ishte më problem n-trupin, të cilat ai ka punuar më për gati 50 vjet. Ai gjithashtu ka punuar në ekuacionet e funksionale dhe praktike në probleme të tilla si filtrimit të ujërave nëntokësore. Punë të tjera nga Sokollov ishte në mekanikë qiellore dhe hydromechanics.

Një nga temat që do të jenë gjithmonë të lidhura me emrin e Sokollov është një metodë për gjetjen e zgjidhjeve të përafërt me ekuacione diferenciale dhe integrale. Metoda që ai është futur tani quhet nganjëherë metodë mesatarisht me korrigjimet funksionale, ndonjëherë i quajtur metoda Sokollov. Metodat e tij ishin shume praktike dhe të dobishme në të gjitha kërkesat shumë të fizikës matematikore, por ata janë studiuar edhe me shkallën më të lartë e rreptësi.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland