Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Yulian-Karl Vasilievich Sokhotsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Feb 1842

Warsaw, Russian Empire (now Poland)

14 Dec 1927

Leningrad, USSR (now St Petersburg, Russia)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sokhotsky hyrë gjimnaz shtetëror Varshavës për arsimin fillor në 1850. Në 1860 ai u regjistrua në Fakultetin Matematika Fizika dhe në Universitetin e Shën Petersburg. Ai u dha Diplomë Master e tij në 1867 për një disertacion Teoria e integrals me aplikime. Në këtë tezë Sokhotsky diskutuan Cauchy integrale dhe e teorisë e funksioneve analitike, të cilën ai e quajti "të vetme-me vlerë".

Ai mori një doktoraturë nga Shën Petersburg në 1873. Disertacioni i tij i doktoratës Në integrals dhe funksionet e caktuara me aplikimin në zgjerimin e seri ishte një hetim të hershme të teorinë e ekuacioneve integrale njëjës. Kjo hetohet në hollësi Cauchy-integrals tip i cili luajti një rol të rëndësishëm në vlerën e kufiritproblemet e teorisë së funksioneve të një variable komplekse.

Sokhotsky u bë profesor në Universitetin e Shën Petërburgut në 1883. Ndikuar nga Chebyshev, ai studioi funksionet e veçanta, në veçanti polynomials Jacobi dhe funksionet Lame. Puna e tij është e rëndësishme në zhvillimin e teorisë së funksioneve, në veçanti kërkesat që në teorinë e seri hypergeometric dhe ekuacione diferenciale.

Tema të tjera të përfshira Sokhotsky studiuar Zolotarev 's teorinë e pjesëtueshmëri të numrave algjebrik.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland