Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Virgil Snyder

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 Nov 1869

Dixon, Iowa, USA

4 Jan 1950

Ithaca, New York, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Virgil Snyder mori pjesë në Iowa në Kolegjin Shtetëror të 1886-1889 është dhënë Sc.B. e tij në 1889. Ai mori pjesë në Universitetin Cornell 1890-1892 kur, siç ishte zakon për Matematikanë amerikanë në atë kohë, ai shkoi në Gjermani. Snyder studiuar për doktoraturë e tij në Göttingen. Ai u dha një doktoraturë në dhjetor 1894 për një disertacion Über die linearen Comlexe der Lie'schen Kugelgeometrie shkruar nën Klein 's mbikëqyrje.

Snyder u kthye në Cornell University, ku ai ishte për të shpenzuar pjesën tjetër të karrierës së tij, së pari si një mësuesi, pastaj prej 1903 si asistent profesor, duke u graduar profesor të plotë në vitin 1910. Ai në pension në 1938 pas një karrierë që përmblodhi nga Archibald si vijon:

Gjatë më shumë se dyzet vjet në Cornell University, profesor Snyder ka përkushtuar vetes gjithë zemër, dhe me idealizëm të lartë, për të përmirësuar mësimin e matematikës, për të promovuar mirëqenien e nxënësve të tij dhe udhëzuese e tyre në hulumtim, dhe të mbante të tij origjinale punojnë në fushën e gjeometrisë së linjës dhe sferën, konfigurimin e vendosi sipërfaqet, dhe transformimet birational.

Snyder është një redaktor i Buletinit të Shoqërisë American Mathematical 1904-1920. Ai ishte zëvendës-kryetar i Shoqërisë American Mathematical në vitin 1916 dhe president i Shoqërisë 1927-1928.

Në Archibald përshkruan interesat e tij si:

... një dashnore e udhëtimit ... një çështje tepër e interesuar në politikë ... rekreacion të preferuar është ngjitje mali dhe shkojnë në rritje të gjatë ...

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland