Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Willebrord van Roijen Snell

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1580

Leiden, Netherlands

30 Oct 1626

Leiden, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Willebrord Snell studioi ligjin në Universitetin e Leiden, por ishte shumë e interesuar në matematikë dhe matematikë mësoi edhe kur ai ka studiuar ligj. Rreth vitit 1600 ai udhëtoi për në vende të ndryshme evropiane, kryesisht duke diskutuar astronomi. Në vitin 1602 ai shkoi në Paris ku vazhdoi studimet e tij. Ai mori diplomë e tij nga Leiden në vitin 1607.

Babai i Snell, Rudolph Snell (1546-1613), ishte profesor i matematikës në Leiden dhe, në vitin 1604, vizitoi Willebrord Zvicër me babain e tij. Në vitin 1613 ai pati sukses i ati i tij si profesor i matematikës në Universitetin e Leiden.

Në 1617 botoi Eratosthenes Batavus Snell, e cila përmban metodat për matjen e tij Tokë. Ai propozoi metodën e triangulation dhe kjo punë është themeli i gjeodezisë.

Snell gjithashtu përmirësuar metodën klasike të llogaritjen e vlerave të përafërt të π nga poligone. Duke përdorur metodën e tij 96 poligone njëanshëm jap π saktë në 7 vende ndërsa metodë klasike jep vetëm 2 vende. van Ceulen 's 35 vende mund të gjendet me 2 poligone të 30 anët më tepër se 2 62.

Edhe pse ai zbuloi ligjin e thyerjes, një bazë e optikë moderne gjeometrike, në vitin 1621, ai nuk e ka publikuar atë dhe vetëm në 1703 e bëri atë të bëhet i njohur kur Huygens botuar rezultat Snell në Dioptrica. Snell gjithashtu zbuloi ligjin sine.

Snell studiuar loxodrome, rrugë në sferën që e bën kënd të vazhdueshme me meridianet. Kjo duket në Tiphys batavus botuar në vitin 1624, një punë në të cilën ai ka studiuar të navigimit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland