Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Frank Smithies

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

10 March 1912

Edinburgh, Scotland

16 Nov 2002

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Prindërit Frank Smithies 'u Frank Smithies, i cili ka lindur në Yorkshire, dhe Maria Blakemore i cili ka lindur në Perëndim Lothian në Skoci. Frank Smithies lartë ishte një inxhinier i cili ishte një njeri i patundur sindikatë me pamje të fortë Socialiste. Maria ishte një kuzhinier trajnuar dhe gjithashtu kishte shikime Socialiste. Në fakt ajo ishte përfshirjen e tyre Socialiste që çoi në takimin e tyre pas Frank Lartë kaloi në Edinburg në 1907. Frank Junior ishte më i madh i prindërve të tij dy fëmijë, të paturit e një Violet motër katër vjet më i vogël i tij. Frank, subjekt i kësaj biografi, iu dha një gamë të gjerë të interesave nga babai i tij para se ai edhe filluan të ndjekin shkollën fillore. Për shembull babai i tij i dha atij një dashuri e botanikë dhe gjeografisë që ai kishte në tërë jetën e tij.

Në 1917 Frank, tashmë mësuar edhe nga prindërit e tij, hyri në shkollën fillore:

Me një moshë mendore shumë përpara viteve të tij të vërtetë, megjithatë, ai ishte më tepër një njeri që nuk përshtatet në shkollë, ai nuk ka marrë më lehtë me fëmijët e tjerë, dhe çështje nuk u ndihmuan nga të shpeshta, dhe në kohë të zgjatur, mungesat për shkak të shëndetit të sëmurë.

Në 1921 ai e goditi me fat pasi ai u pranua nga WH Roberts, një njeri që e donte sfidë e mësimdhënies atyre që nuk përshtaten në set-up të zakonshme arsimore. Roberts ishte aq i impresionuar nga Frank se ai pranoi atë pa pagesë. Kjo doli veçanërisht e dobishme që, rreth kësaj kohe, babai Frank ishte zi-listuar nga firmat inxhinieri për shkak të bashkimit aktivitetet e tij tregtare dhe kështu që nuk mund të marrë një punë. Roberts bëri një punë të shkëlqyer dhe siguroi se Frank ishte në një pozitë të mirë për të marrë provimin pranues për Edinburg Universiteti mars 1927. Ai kaloi provimin dhe matriculated në Universitetin e Edinburgut, në tetor 1927.

Me babai i tij i paaftë për të marrë punë, gjërat ishin shumë të vështira për Smithies në vitin e tij të parë në Universitetin e Edinburgut, por ai u bë më e lehtë në vitin e tij të dytë, kur ai u dha një Bursary Spence. Ai u diplomua në vitin 1931, si student i lartë matematikës në vitin e tij, duke fituar Medaljen Napier, Çmimin Gadgil, dhe një Edward John Baxter bursary që paguhet për dy vjet studime të mëtejshme në Kembrixh. Ai kishte fituar edhe një bursë për Kolegjin St John's, dhe ai hyri në Kolegjin për të studiuar për tripos matematike në tetor 1931. Atje ai mori kurse nga GH çartur të analizave Furierit, John Whittaker mbi ekuacionet integrale, dhe Ebenezer Cunningham në mekanikë. Në fakt ky ishte anëtar i dytë i familjes Whittaker që kishte mbajtur të Smithies sepse ai kishte studiuar historinë e matematikës me John Whittaker 's babai Edmund Whittaker ndërsa në Universitetin e Edinburgut. Kjo është veçanërisht e rëndësishme që Smithies zhvilluar një dashuri për historinë e matematikës dhe ka dhënë një kontribut shumë të shkëlqyer që kemi diskutuar kah fundi i kësaj biografi.

Smithies diplomuar në 1933 dhe filloi hulumtim mbi ekuacionet integrale me çartur në Kembrixh. Ai ishte i ndikuar, duke lexuar libra nga dhe guri Banach, dhe ndjekur ligjerata nga Courant dhe von Neumann, për t'u bërë të interesuar në analizën funksionale, pavarësisht çartur 's antipati e matematike abstrakte. Ai fitoi çmimin Rayleigh në 1935 për një ese mbi ekuacionet diferenciale të rendit i pjesshëm, dhe u dha doktoraturë e tij për tezën e tij Teoria e lineare Integrale Equation të cilën ai paraqitet në Universitetin e Kembrixhit në vitin 1936.

Financuar nga një Fellowship Carnegie dhe një bursë studimesh St John's College, Smithies pastaj kaloi dy vjet në Institutin për Advanced Study at Princeton. Atje ai bëri një punë të përbashkët me von Neumann dhe disa me RP Boas. Pas kthimit në Kembrixh në vitin 1938, Smithies mësoi në Kolegjin St John's dhe vazhdoi studimin e tij. Megjithatë nga vera e 1940 ka qenë i angazhuar në punën e luftës në Ministrinë e Furnizimit. Puna e tij nuk ishte shumë e ndryshme, duke përfshirë punën teorike dhe eksperimentale për armë anti-ajrore, punën statistikore për kontrollin e cilësisë, dhe përgjegjësia për "probleme të ndryshme matematikore". Në 1942 ai ndihmoi vendosur deri Shërbimi Këshillimor të Statistikës për Kontrollin e Cilësisë në Ministrinë e Furnizimit dhe për të njëjtën kohë ai u takua Nora Arone i cili sapo kishte nisur pune për Ministrinë. Smithies mori sërish detyrat e tij në Kolegjin St John's në shtator të vitit 1945 dhe tre muaj më vonë ai u martua me Nora.

Punë Smithies fillim ishte në ekuacionet integrale në vitin 1958 dhe tekstin e tij ekuacionet Integrale u botua nga Cambridge University Press, Kembrixh në qiej e tyre në Matematikë dhe Fizikë Matematike Series. Ai pohon në parathënie se:

... punën aktuale është menduar si një pasues të Maxime Bôcher 's trakt, "Një hyrje në studimin e ekuacioneve integrale" (University Press, Cambridge, 1909).

Si IA Barnett nxjerr në pah në një përmbledhje:

Kjo vërejtje është me të vërtetë një shfaqje, që nga puna e tanishme është shumë më tepër sesa një vazhdim i Bôcher 's trajtim, i mirë sa ajo ishte pesëdhjetë vite më parë. Ajo duhet të ketë marrë një sasi e madhe e leximit dhe letërsisë sifting të mëdha për të dhënë një version i modernizuar i teorisë në këtë vëllim thuajse pak më shumë se 150 faqe.

Edhe pse ai botoi pak në rrugën e kërkimit origjinale në analizë funksionale pas 1940, u Smithies ndikim më të madh në zhvillimin e subjektit në Britani. Kjo ishte me mësimin e tij në Kembrixh, numri i madh i studentëve kërkimit ai udhëzoi në subjekt, dhe ai dha leksione rreth vendit. Duke pasur parasysh këtë rol udhëheqës, është interesante për të lexuar në llogarinë e tij si subjekt të zhvilluara, dhe në veçanti rolin e operatorëve lineare në këtë zhvillim. Smithies shikon në detaje në zhvillimin e konceptit të një operatori adjoint në vitet e para Hahn - Teorema Banach.

Mësimin e tij në Kembrixh diskutohet në:

Në mësimin e tij në të gjitha nivelet Smithies ishte consientious dhe tepër i përpiktë. ... Ligjëratat e tij, në të dy studime universitare dhe pasuniversitare të nivelit, ishin një burim frymëzimi - jo, ndoshta, në kuptimin tradicional si një rezultat i prezantimit karizmatik, por më tepër sepse gjykimi i tij të shkëlqyer si në zgjedhjen e materialit, i kombinuar me qartësi të jashtëzakonshme të ekspozitës, lejuar lëndën për të folur për veten.

Pas Smithies në pension në vitin 1979 ai filloi të marrë një interes në historinë e matematikës, të cilën ai kishte nga ditët e tij universitare, në një nivel më serioz. Ai ka ndërmarrë disa kërkime të shkëlqyer historike, duke botuar një numër të veprave të rëndësishme. Në fakt ai shprehu një trishtim i sigurt se ai nuk kishte marrë deri kërkimore në këtë fushë shumë më herët në jetën e tij. Kjo ishte punë që ai thjesht Adored. Në fakt ai kishte publikuar Weierstrass teoria e numrave reale në 1975 përpara se të tërhiqej. Kjo është një llogari interesant që tregon se sa e parë e ndërtuar Weierstrass numrat racional nga numrat natyrore. Kjo pastaj tregon se në thelb të njëjtën teknikë Weierstrass lejuar për ndërtimin e numrave reale nga rationals. Në 1982 botoi gazeta Smithies sfond për përkufizimin e Cauchy integrale pastaj konceptim Cauchy e ashpërsi në analizë, në vitin 1986 dhe ai arriti kulmin në punë Cauchy libër i mrekullueshëm dhe krijimin e teorisë së funksionit kompleks në vitin 1997. Letër Smithies e fundit ishte një letër harruar në teorema themelore të botuar në algjebër Shënime dhe Shënimet e Shoqërisë Mbretërore të Londrës në vitin 2000. Le fund këtë përshkrim të punës Smithies historike duke cituar përmbledhje e vet të këtij dokumenti:

Në vitin 1798, aty u shfaq në transaksionet filozofike e Shoqërisë Mbretërore një letër nga James Wood, pretendon të provojë teorema themelore e algjebër, për efekt se çdo jo-polinom konstante me koeficientët e vërtetë ka të paktën një e vërtetë ose zero komplekse. Që prova e parë i pranuar në përgjithësi nga ky rezultat ishte dhënë nga i Gausit në 1799, dokument i drurit e meriton shqyrtim të kujdesshëm. Pas duke i dhënë një përmbledhje të shkurtër të karrierës së Drurit, unë përshkruajnë argumenti i gazetës së tij. Prova e tij rezulton të jenë të paplota, si ajo qëndron, por ai përmban një ide origjinale, e cila ishte për t'u përdorur më vonë, në kontekst të njëjtë, me von Staudt, Gordan dhe të tjerët, pa njohuri të punës së drurit. Pas duke punuar në dru, në kontekst, unë përfundoj duke treguar se si ide e tij mund të përdoret për të vërtetuar formën komplekse e teorema themelore e algjebër, duke deklaruar se çdo jo-polinom konstante me koeficientët kompleks ka së paku një zero në këtë fushë të ndërlikuar.

Gruaja Smithies 'Nora vdiq në 1987 pas një sëmundjeje të gjatë. Violet Motra e tij, të cilët kishin qenë në kontakt të ngushtë me gjithë jetës së tij, vdiq dy vjet më vonë:

Edhe pse fizikisht i dobët në vend të tij gjatë viteve të fundit, Smithies mbetur mendërisht vigjilent deri në fund. Ai vdiq pas një sëmundjeje të shkurtër ...

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland