Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vladimir Ivanovich Smirnov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

10 June 1887

St Petersburg, Russia

11 Feb 1974

Leningrad, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vladimir Smirnov ndoqi Gjimnazin e dytë, shkolla e mesme më i vjetër në Shën Petersburg, dhe atje ai fitoi medaljen e artë për matematikën. Nga shkolla ai hyri Fizika dhe Fakultetin e Matematikës në Universitetin e Shën Petersburg.

Smirnov kishte miq të bëhet me një numër të Matematikanë pazgjidhura ndërsa në gjimnazin e dytë. Ai ishte veçanërisht miqësor me Friedmann dhe Tamarkin, të cilët ishin në klasë më poshtë atë në shkollë. Valentina Doinikova, i cili ishte një mik i Friedmann, përshkruan se si shkoi rreth tre së bashku, ndërsa studentë në Universitetin e Shën Petersburg:

Friedmann, Tamarkin dhe Smirnov shpesh erdhi së bashku, dhe ata ishin të quajtur 'djemve të gjimnazit e dytë ". Ata ishin gjithmonë i zgjuar dhe të veshur me kujdes, dhe gjithmonë i quajtur njëri-tjetrit - në publik - me emrin e tyre të parë dhe patronim.

Në 1910 Smirnov u diplomua nga Shën Petersburg, dhe mbeti në Universitetin për të studiuar për diploma më të larta që do të lejonte që ai të bëhet një mësues universitet. Në Universitetin e një rrethi u krijua në 1911 për të studiuar analizë matematike dhe mekanikë. Smirnov ishte një anëtar shumë aktiv i këtij rrethi, për shembull pedagog në teorinë e ekuacioneve algjebrike, veçanërisht punën e Goursat dhe Appell. Në seancën e nëntë 1911-12 ai dha leksione mbi Goursat 's libra.

Smirnov punoi së bashku me miqtë e tij nga Gjimnazi i dytë. Ai botoi një letër të përbashkët me Friedmann në 1913 i cili u botua në Gazetën e ruse fiziko-kimike Shoqëria (Fizikë Seksioni). Ai shkroi vëllimin e parë të punës së tij kryesore pesë Një vëllim i kursit në Matematikë të Lartë së bashku me Tamarkin.

Nga 1912 Smirnov mësim në Institutin e Shën Petersburg, e Hekurudhave Inxhinierike. Ai dha mësim në Universitetin Simferopol në Ukrainë jugut 1919-1922, pastaj ai u kthye në Shën Petersburg (deri tani Leningrad). Smirnov u dhënë të doktoraturës së tij në 1936 dhe ai u bë kryetar i Institutit të matematikës dhe Mekanikë. Ai u bë kreu i Shkollës Matematika në Universitetin e Leningradit dhe u zgjodh në Akademinë e Shkencave të BRSS.

Në vitin 1953 Smirnov organizuar matematike Leningrad Seminar. Në një farë mase këtë seminar gjithashtu mbushur vrimat e lëna kur matematike Leningrad Shoqëria shpërbëhet për shkak të presionit politik në fund të 1920. Smirnov kishte qenë një anëtar aktiv i Shoqërisë matematike Leningrad përmes 1920 dhe ai ishte një besimtar i fortë në rinisjen e Shoqërisë. Në vitin 1959, kryesisht për shkak të përpjekjeve të Smirnov, ajo u bë e mundur për të rifilluar matematike Leningrad Society and Smirnov u zgjodh kryetar nderi i Shoqërisë. (Në vitin 1990 emri i Shoqërisë është ndryshuar nga Shoqëria matematike Leningrad kthehet në Shën Petersburg, matematike Shoqëria.)

Aktiviteti matematikore Smirnov ishte në të dy pastër dhe aplikuar matematikën. Ai shkroi punojnë pesë Një vëllim i kursit në Matematikë të Lartë të përmendura më lart, e cila është përdorur gjerësisht në Rusi. Ai ka punuar në funksione të bashkuar në hapësirë Euklidiane shumëdimensionale dhe teoria e funksioneve të një variable komplekse. Me Sobolev ai sajoi një metodë për marrjen e zgjidhjeve mbi përhapjen e valëve në media elastike me kufijtë avion. Tjera të punës aplikuar matematikore rezultoi në zhvillimin e metodave të tij për studimin oscillations e sferave elastik.

Në autorët shkruajnë:

... VI Smirnov nuk ishte vetëm një matematikan i shquar dhe një historian i famshëm i shkencës, por edhe një person me bujari të jashtëzakonshme, dashamirësi dhe kulturës. Të gjitha këto cilësi të lënë një përshtypje të qëndrueshme edhe për ata të cilët rrallë kishin rast për të përmbushur këtë njeri të shquar personalisht, ende më shumë nxënësit e tij dhe bashkëpunëtorëve. Dashurinë e tyre dhe respekti për kujtimin e mësuesit të tyre u reflektuan në një vizitë tre-ditore konferencë shkencore që u mbajt në Leningrad, në qershor 1987 dhe ishte dedikuar për përvjetor i njëqindtë të lindjes së shkencëtarit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland