Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Evgeny Evgenievich Slutsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 April 1880

Novoe, Yaroslavl guberniya, Russia

10 March 1948

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Evgeny Evgenievich Slutsky (i cili është transliterated nganjëherë si Evgenii Evgen'evich Slutskii) ishte bir i Evgenii Slutskii i cili ishte një mësues. Familja lëvizi nga provinca Yaroslavl, në Rusi perëndimore, në Ukrainë dhe Slutsky ka hyrë në një gjimnaz klasik ku theksi kryesor ishte studimi i matematikes dhe shkencave fizike. Ai u dha medaljen e artë nga gjimnaz në vitin 1899.

Pas largimit nga shkolla Slutsky hyri në Universitetin e Kievit në vitin 1899 për të studiuar matematikë. Ai ishte përfshirë më parë në politikë të studentëve dhe ai mori pjesë në protesta student në universitet. Dy studentët kanë qenë të përjashtuar nga Universiteti për pikëpamjet e tyre politike dhe Slutsky marrë pjesë në takimet e paligjshme e trupit studenti e cila i dha mbështetjen e saj për të dy studentët e përjashtuar dhe kërkoi rivendosjen e tyre. Probleme marrësit u trajtuan me e studentëve duke u dhënë atyre një magji në ushtri. Kjo është pikërisht ajo që ka ndodhur në Slutsky në janar 1901, por ai nuk ishte dhënë një magji veçanërisht gjatë dhe ai u shndërrua shumë shpejt kthehet në Kiev University. Vitit të ardhshëm ai ishte në telashe përsëri, dhe kjo kohë ai ishte dëbuar dhe të ndaluar për të studiuar në ndonjë institucion të arsimit të lartë rus, kështu që nuk kishte asnjë shans për të përfunduar studimet e tij në Kiev (ose kudo tjetër në Rusi).

Slutsky kishte zgjedhur pak, nëse ai dëshironte të arsimit në mënyrë ai doli jashtë dhe hyri në Mynih Polytechnikum hyjnë në vitin 1902. Ai shkroi në autobiografinë e tij:

Në Mynih kam studiuar seriozisht Ricardo, Marksi, Lenini ... Unë tashmë e kishte përshkruar një plan të punës për aplikimin e matematikës në ekonomi ..

Ai ishte në gjendje të përfundojë një diplomë në inxhinieri në Mynih dhe ai u kthye në Kiev në vitin 1905. Situata politike në Kiev është bërë nga atëherë në vend të ndryshme, për revolucionin rus kishte filluar në fillim të atij viti me demonstrata të mëdha, greva, revolta e armatosur, dhe në mutinies ushtarake. Ndalimin Slutsky pjesë e institucioneve të arsimit të lartë rus ishte pa kuptim në situatën e re politike, kështu që ai mund të studimit përsëri në Universitetin e Kievit. Kjo kohe ai shkoi për një kurs më shumë në përputhje me interesat e tij politike, duke marrë një diplomë në ekonomi politike në Fakultetin Juridik. Ai u diplomua me medalje ari në 1911 për gazetë të tij Teoria e shërbimeve anësore.

Interes në statistikat e tij ishte rritur shumë, kur ai u takua Av Leontovich në 1912. Leontovich ishte një fiziolog i cili kishte qenë duke studiuar idetë statistikor i Gausit dhe Pearson dhe ai i dha materiale Slutsky mbi teknikat statistikore. Slutsky ishte përfshirë shpejt me këtë punë, dhe ende në 1912 ai botoi një tekst në Kiev të drejtë teorisë së korrelacion. Nga janar 1913 deri 1926 ai dha mësim në Institutin Kiev të Tregtisë, ku ai u graduar profesor në vitin 1920. Pastaj në vitin 1926 ai shkoi në zyrat e statistikave qeveritare në Moskë dhe filloi pune atje në janar të atij viti.

Zyrat e statistikave qeveritare ishin pjesë e Institutit ndërthurje të drejtuar nga ND Kondratiev i cili ishte një ekonomist udhëheqës dhe këshilltar të udhëheqjes sovjetike mbi politikat bujqësore. Slutsky ka qenë një mbështetës i revolucionit kur një nxënës, por tani ai u bë shumë më të kujdesshëm në bërjen pikëpamjet e tij të njohur. Ai shkroi në autobiografinë e tij:

... kur kapitalizmit u rrëzua në Rusi dhe kam ardhur për të përshkruar konturet e një mënyrë të planifikuar socialist ekonomik, bazë për këtë nga pika ekonomiko-matematikore e parë u zhdukën. studiuar procesin e ekonomik nën socializëm dhe epoka e tranzicionit kërkoi një lloj të ndryshme të diturisë, metodologjinë, dhe aftësitë se ajo që unë e kisha të armatosura veten.

Politikat e Stalinit u bë shumë më ekstreme pas 1929. Slutsky mund të kemi parashikuar këtë dhe të vendosur për të mbajtur jashtë të këshillimit në vendimet e politikës ekonomike. Sigurisht ai ka punuar dhe botuar në themelet e teorisë së probabilitetit që ishte një temë e sigurt politike. Në të vërtetë ata që ishin dhënë këshilla ekonomike të qeverisë, të tilla si Kondratiev, e gjeti veten në një pozitë tejet të vështirë. Instituti ndërthurje u mbyll në vitin 1930 dhe Kondratiev ishte arrestuar dhe ekzekutuar përfundimisht. Anëtarë të tjerë të lartë të Institutit pësoi Hashr por Slutsky vetëm ishte në gjendje të vazhdojë karrierën e tij pa probleme. Pa dyshim kjo tregon aftësitë e tij në shmangien e t'u përfshirë në zonat e diskutueshme.

Pas Instituti ndërthurje u mbyll në vitin 1930 filloi të zbatohet Slutsky aftësitë e tij statistikore për të meteorologjia, duke marrë një pozicion në Institutin Qendror të Meteorology në vitin 1931. Ai punoi atje deri në vitin 1934 pas të cilës ai u bashkua me Institutin e Matematika dhe Mekanikë i Universitetit të Moskës dhe ai filloi të jepte mësim në Universitetin. Nga 1938 e këtej ka punuar në Institutin e matematike Steklov e Akademisë së Shkencave të BRSS.

Si statisticien, Slutsky u ndikuar nga Pearson 's punë, siç kemi përmendur më lart, dhe ai ishte i interesuar në të dy sfond matematikore të metodave statistikore ai ka studiuar, si dhe zbatimin e tyre në ekonomi dhe, më vonë në karrierën e tij, të shkencave natyrore . Ndërsa në Institutin Kiev të Tregtisë, Slutsky dha ekuacioni themelore e teorisë së vlerës në ekonomi. Kjo u shfaq në letër teoria sulla del Bilancio del consumatore që ka studiuar sjelljen e konsumatorëve dhe, siç mund të shihni nga titulli, është shkruar në italisht. Slutsky botuar këtë punë të rëndësishme në Giornale degli Economisti.

Slutsky futur konceptet stochastic e kufijve, derivatet dhe integrals midis 1925-1928, ndërsa ai punoi në Institutin e ndërthurje. Në 1927 ai tregoi se nënshtrohet një sekuencë e variablave të pavarura të rastit të një sekuencë e lëvizjes së mesatareve gjeneruar një rend pothuajse periodik. Kjo punë stimuluar krijimin e proceseve stacionare stochastic. Ai gjithashtu studioi korrelacion seri lidhur për një numër të kufizuar rastesh. Ai mori kushtet për measurability e funksioneve të rastit në 1937.

Slutsky aplikuar gjerësisht teorite e tij, përveç për ekonomi të përmendura më lart ai ka studiuar edhe aktiviteti diellor duke përdorur të dhënat nga 500 e tutje para Krishtit. Aplikime të tjera ishin me tema të ndryshme të tilla si çmimet e grurit dhe studimi i kromozomeve.

Barnett, në, përshkruan Slutsky si një karakter "interesante dhe komplekse". Ai gjithashtu shkruan:

Politikisht ai nuk ishte një anëtar i ndonjë partie të caktuar dhe karakterit të tij ishte e rezervuara dhe të fshehtë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland