Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Herbert Ellsworth Slaught

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 July 1861

Seneca Lake, Watkins, New York, USA

21 May 1937

Chicago, Illinois, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Herbert Slaught u soll deri në një fermë në Seneca Lake, por, kur ai ishte 13 vjeç, familja e tij humbi fermën e tyre dhe ishin të detyruar të lëvizë. Ndoshta, si begatshme lidhet në, kjo ishte një bekim në fshehje:

... Slaught vetë ka thënë se ai ndoshta do të kishte kaluar jetën e tij të punës në fermë, nëse kjo nuk kishte ndodhur, dhe ferma nuk ishte me sa duket një shumë e mirë.

Familja u vendos në Hamilton, New York, në vitin 1875 dhe Slaught ndoqi Akademinë e Colgate derisa ai u diplomua në vitin 1879 dhe hyri Colgate University. Pas një karriere shquar universitare ai u diplomua me një AB në 1883. Ai iu ofrua posti i instruktori në matematikë në Institutin Peddie në Hightstown, New Jersey dhe shumë shpejt i impresionuar të gjithë me aftësitë e tij për të mësuar dhe aftësitë e tij administrative.

Slaught u promovua shpejt në Institutin Peddie, së pari për asistent kryesore në 1886, pastaj të kryesore në 1889. Megjithatë, pavarësisht suksesit të tij, ose ndoshta për shkak të tij, ai vendosi të synojnë më të larta. Lumturi shkruan:

Ai ishte martuar Miss Maria L Davis, mësuesi në muzikë në Peddie, në 1885, dhe ajo sympathized dhe inkurajuar me dëshirën e tij për të hyrë në fushën e punës universitetit matematike, edhe pse ky kurs do të thotë një sakrificë serioze për ta për pak kohë për të vij. Kështu në 1892 Slaught pranuar një takim dy-vjeçar për një nga tre bursa e parë dhënë nga Departamenti i matematikës në Universitetin e Çikagos, e cila atëherë ishte vetëm hapjen e dyerve të saj.

Pas dy vjet e kërkimit në Çikago, miqësi e tij i dha fund dhe ai u emërua mbi stafin mësimdhënës. Ai nuk ka përfunduar doktoratën e tij deri në 1898 për shkak të ngarkesës mësimore të lartë që ai kishte. Hulumtimi i tij kishte qenë të mbikëqyrur nga Eliakimi Moore dhe u shpërblye me doktoratë e tij për një tezë të drejtë Raporti Kryqi Grupi i Kremones 120 transformime kuadratike të avionit. Slaught shpejt mori promovimin. Në 1900 ai u bë profesor asistent, ata në vitin 1908 profesor i asociuar dhe profesor të plotë në 1913. Slaught mbetur në Çikago për pjesën tjetër të karrierës së tij, nga kryetari i tij në pension në vitin 1931.

Gjatë 1.902-3 Slaught udhëtuar në Evropë të ndjekur leksionet nga matematikanet kryesor. Ndoshta ai ka menduar se ai nuk mund të arrijnë thellësinë e hulumtimit ai ishte i ekspozuar ndaj në këtë kohë për të, pas një kohe të shqetësuese të pavendosmërisë, ai vendosi që ai nuk ishte i prerë për një karrierë hulumtim, por mund të japë më për botën e matematikës nga përqëndruar në mësimdhënie.

Pas kërkojnë Dikson 's këshilla mbi mënyrën më të mirë për t'i shërbyer komunitetit matematikore, ai pranoi Dikson, duke sugjeruar për t'u bërë bashkë-redaktor i mujore American Mathematical. Ai u bë gjithashtu aktiv në organizimin e Shoqatës matematike të Amerikës, Këshilli Kombëtar i Mesuesit e matematikës, dhe seksioni Çikago e Shoqërisë American Mathematical. Ai shërbeu si sekretar i fundit i quajtur Shoqëria 1906-1916.

Begatshme Slaught e përshkruan si:

... një nga burrat më të njohur gjerësisht nga mësuesit dhe studentët e matematikës ... Përkushtimin e tij përjetshëm për të ... promovimin e studimit të matematikës, aftësitë e tij si mësues, roli i tij efektiv në organizatat matematikore të cilat ai sponsorizuar, dhe ndikimin e tij me mësuesit e matematikës vendi gjatë, ishin të mrekullueshëm.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland