Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alexander Ivanovich Skopin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Oct 1927

Leningrad (now St Petersburg), Russia

15 Sept 2003

St Petersburg, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alexander Ivanovich Skopin ishte matematikan i dytë në familjen e tij pasi i ati i tij Ivan Alexandrovich. Interesave shkencore e Ivan Alexandrovich ishin në teorinë e numrave. Pas dhënies së një PhD për një tezë të shkruar nën IM Vinogradov 's mbikëqyrje, Ivan Alexandrovich punoi aktivisht për hulumtim dhe mësohen në Universitetin e Leningradit si dhe në Universitetin e Leningradit Minierave. Nëna Skopin ishte një farmaci. UA Skopin ka lindur dhe ka jetuar në Leningrad deri Luftës së Dytë Botërore. Në 1942 ai u evakuan, së bashku me nënën e tij dhe dy motrat e vogla, gjatë bllokadës së Leningradit. Megjithatë babai i tij, Ivan Alexandrovich, nuk ka lënë Leningradit dhe si rezultat vdiq nga uria. Më pas, imazhin e Ivan Alexandrovich u bë një shembull i një matematikan dhe profesor i cili frymëzuar Skopin.

Në fund të Luftës së Skopin kishte të ndërpresin shkollimin e tij për të ndihmuar nënën e tij të ushqyer familjen. Pas luftës u kthye në familjen Leningradit. Ka kaluar Skopin provimeve të shkollave të mesme pa shkollen dhe hyri Departamenti i matematikës dhe Mekanikë të Leningradit Universitetit ku ai ishte një student të pazgjidhura. Ai zgjodhi algjebër si specialitet i tij, mbikqyrësi i tij po di Faddeev. Rezultati i parë i rëndësishëm i cili ishte i shqetësuar Skopin prodhuar me seri sipërme qendrore e grupeve. Teza PhD e tij, megjithatë, iu kushtua me një hetim të p-zgjerimeve të fushave lokale. Skopin vazhdoi interesin e tij në këtë fushë deri në vitet gjashtëdhjetë e hershme nëntëmbëdhjetë. Në veçanti, ai gjeti dhe doli në mënyrë të pavarur një rezultat që është i njohur tani si teoremen e Kawada. Tjetër e rezultateve Skopin u përdorur në thelb nga IR Shafarevich në provë e teorema e tij të famshme.

Nga mesi i nëntëmbëdhjetë deri në vitet gjashtëdhjetë vitet shtatëdhjetë në fillim të veprimtarisë shkencore Skopin ishte zvogëluar për shkak të një barrë të rëndë e detyrave administrative. Për gati dhjetë vjet ai ishte sekretar shkencor i degës së Leningradit e Institutit Steklov matematike.

Aktualisht Alexander I Skopin ishte parë algjebraist Leningradit për me filluar përdorimin e metodave algjebër kompjuter për të zgjidhur problemet teorike grup. Teza e dytë e tij e doktoraturës (DSC) ishte kushtuar në këtë temë. Nga 1970, ai u bë i interesuar në problemet në lidhje me strukturën e ulët seri qendrore të grupeve të tipit Burnside, që është shpjegues grupet e kryeministrit-fuqi. Në atë kohë, një zgjidhje pozitive të problemit të kufizuara Burnside ishte i njohur vetëm për një përkrahës kryesor. Kështu, çdo informacion mbi strukturën e grupeve të tilla të vogla, të caktuar, kryeministri-pushtet, por jo kryeministër, ishte shprehje e interesit të konsiderueshme. Fillimisht Skopin bërë hetimet thjesht teorike mbi këto tema (shih,,). Më pas, i ndikuar nga mësuesi i tij dhe themelues i Leningradit-St Petersburg algjebrike shkencor shkollë di Faddeev, ai u kthye për zbatimin e ideve të tij dhe algoritme në një kompjuter.

Ajo ishte shumë e natyrshme për të rregulluar shpjegues dhe numrin e gjeneratorëve dhe për të studiuar seri ulët qendrore të një grupi më në hollësi duke kryer llogaritjet e drejtpërdrejtë të faktorëve të saj. Në fillim, Skopin konsideruar rastin e grupeve metabelian me dy gjeneratorë me eksponentët 8, 9, apo 27 (,). Në këtë studim ai futi një numër i ideve të reja dhe metodave. Nëse përdor një shënim shtesë për operacion grup (në rast nonabelian!) Dhe shumëzimit, si simbol për operacion komutatorin, atëherë lidhja kryesore, formula e mbledhjes Hall, kthehet në një polinom simbolik. Prandaj, mund të aplikojnë metodat nga algjebër kompjuter.

Ideja e dytë kryesore të paraqitura nga Skopin ishte zbatimi i metodave algjebrike lineare, në veçanti, një analoge për eliminimin Gaussian, për llogaritje të tilla. Ai konsiderohet gjithashtu, dhe i zbatuar në një kompjuter, deformations të ndryshme të marrëdhënieve. Në veçanti, disa lloje të permutations e variablave të polinom përkatës simbolike janë të shquar.

Ideja e tretë i rëndësishëm i Skopin është një metodë grafik teorik për gjetjen e formulës mbledhjes. Esenca e kësaj metode është gjetur Koeficientët e monomials bazë nëpërmjet numrin e marrëveshjeve të mundshëm të një grafik në një fundme linear urdhëroi vendosur që ruan mënyrë të vendndodhjen e vertices.

Pas përfundimit të punës në grupe metabelian, Skopin vendosi të kryejë llogaritje të ngjashme në klasat më të zgjeruar e grupeve Burnside, të thirrur nga ai në grupe transmetabelian e tipit I dhe II. Këto kënaq marrëdhëniet (G 3) 2 = 0 dhe (P 2) 3 = 0 në shënim shtesë, respektivisht. Llogaritjet janë kryer për eksponentët 8, 9, 16, 25, dhe 27 (shih [24, 25, 30, 31]).

Periudhës së fundit të veprimtarisë shkencore Skopin ishte i shqetësuar me hetimin e pasurive kompjuter embedding nëngrup në grupe simetrike e diplomave të vogla (,,). Skopin punuar si hulumtues në Institutin Steklov për tërë jetën e tij dhe, përveç kësaj, ai mësonte në algjebër Leningrad-St Petersburg i Universitetit gjithë jetës së tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland