Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Willem de Sitter

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

6 May 1872

Sneek, Netherlands

20 Nov 1934

Leiden, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Willem de Sitter studiuar matematikë në Groningen dhe pastaj u bashkua me laboratorin Groningen astronomike. Ai ka punuar në Observatori Kepi në Afrikën e Jugut (1897-99) pastaj, në vitin 1908, de kujdestare fëmijësh u emërua në karrige e astronomisë në Leiden. Nga 1919 ai ishte drejtor i Observatorit Leiden.

Në 1913 de kujdestare fëmijësh prodhuar një argument i bazuar në vëzhgimet e sistemeve yll i dyfishtë i cili provohet se shpejtësia e dritës ishte i pavarur nga shpejtesine e burimit. Ajo vendos për të pushuar përpjekjet që kishte bërë deri në këtë kohë për të gjetur teoritë e emetimit të dritës e cila varet nga shpejtësia e burimit, por nuk ishin në konflikt me provat eksperimentale.

De kujdestare fëmijësh korrespondonin me Ehrenfestit në vitin 1916, dhe ai propozoi se një mandat katër-dimensionale hapësirë-kohë do të përshtaten me modelet cosmological bazuar mbi relativitetin e përgjithshëm. Ai botoi një seri të dokumenteve (1916-17) në pasojat astronomike e Ajnshtajnit 's Teoria e përgjithshme e relativitetit. Ai gjeti zgjidhje të Ajnshtajnit 's ekuacionet e fushës në mungesë e lëndës. Kjo ishte e rëndësishme që nga mars kishte deklaruar një parim që kornizave lokale inerciale të referimit janë përcaktuar nga shkallë të madhe të shpërndarjes në masë në univers. De kujdestare fëmijësh që ka bërë:

Nëse nuk ekziston çështje tjetër se sa trupit provë, e bën atë të inercisë.

De kujdestare fëmijësh të punës çoi direkt në Eddington 's 1919 ekspeditë për të matur devijim gravitacionale e rrezeve të lehta kalon pranë Sun, rezultatet e cila, në atë kohë, mund vetëm të merren gjatë një eklips.

De kujdestare fëmijësh, ndryshe nga Ajnshtajni, i qëndrimit se relativiteti la të kuptohet në të vërtetë se universi u zgjeruar, rezultate teorike, të cilat janë verifikuar më vonë observationally dhe i pranuar nga Ajnshtajni.

Në fakt Ajnshtajni e kishte hedhur cosmological konstante në vitin 1917 për të zgjidhur problemin e universit që e kishte trazuar Njutoni para tij, pikërisht pse nuk univers rënia nën tërheqje gravitacionale. Kjo jo arbitrar e vazhdueshëm të integrimit që futi Einsteini pranuar se nuk ishte e justifikuar nga njohuritë tona aktuale e gravitetit u tha më vonë nga ai që të jetë gabim i madh më i madh i jetës sime. Megjithatë de kujdestare fëmijësh shkroi në 1919 që termi

... ia ul vlerën simetri dhe elegancën e s teori origjinale të Ajnshtajnit ", një nga tërheqjet e të cilit shefi i shpjegoi se ai ishte aq shumë pa futjen e ndonjë hipotezë të re apo empirike konstante.

Në 1932 Einstein dhe de për fëmijët publikoi një letër të përbashkët me Ajnshtajni në të cilat ata i propozuar Einstein-de model për fëmijët e universit. Kjo është një zgjidhje e thjeshtë veçanërisht i ekuacioneve fushën e relativitetit të përgjithshëm për zgjerimin e një univers. Ata argumentuan në këtë letër se mund të ketë sasi të mëdha të materies që nuk lëshojnë dritën dhe nuk është zbuluar. Kjo çështje, tani quhet "çështje të errëta", ka qenë për të treguar që ekzistojnë duke respektuar efektet është gravitacionale. Megjithatë çështje të errëta postulatit nga Einstein dhe de kujdestare fëmijësh në vitin 1932 ende mbetet një mister në këtë natyra e tij është ende i panjohur, por është objekt i përpjekjeve hulumtuese e madhe sot.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland