Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Dmitrii Sintsov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Nov 1867

Viatka (now Kirov), Russia

28 Jan 1946

Kharkov, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Dmitrii Sintsov mori pjesë në Universitetin Kazan, mbaroi në 1890. Ai u emërua për të personelit në Kazan dhe mësonte atje 1894-1899.

Pas largimit Kazan, Sintsov mësim në Shkollën e Lartë Odessa Minierave, pastaj, në 1903, ai u emërua në Kharkovit Universitetit ku ai mësonte deri në vdekjen e tij në vitin 1946. Ai mori një rol udhëheqës në zhvillimin e matematikës në Universitetin Kharkovit dhe, për shumë vite, ai ishte President i Shoqërisë Kharkovit matematike. Kjo shoqëri është një nga shoqëritë e matematikës e hershme dhe u themelua në vitin 1879.

Sintsov fushat kryesore të interesit ishin në teorinë e conics dhe kërkesave të këtij teori gjeometrike në zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale dhe të teorisë së gjeometrisë diferenciale nonholonomic.

Në Universitetin Kharkovit, Sintsov krijuar një shkollë të gjeometrisë së e cila ka vazhduar të lulëzojnë nëpër vjet dhe është sot një qendër drejtuese. Atje ai ka studiuar gjeometri e ekuacioneve Monge dhe ai paraqiti ide të rëndësishme të lakim linjë asymptotic e llojit të parë dhe të dytë.

Sintsov gjithashtu mori një interes në historinë e matematikës dhe një nga projektet e mëdha që ai ka ndërmarrë në këtë zonë ishte studimi i detajuar i punës së Matematikanë më parë në Universitetin Kharkovit. Kjo punë siguron një llogari terheqese e zhvillimit të matematikës atje nga themelimi i universitetit në 1805.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland