Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Thomas Simpson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Aug 1710

Market Bosworth, Leicestershire, England

14 May 1761

Market Bosworth, Leicestershire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Thomas Simpson 's ati ishte një weaver. Thomas mori pak arsim formal. Ai mori pjesë në shkollën e Tregut Bosworth për një kohë, por puna e tij të parë ishte si një weaver. Ai mësoi vetë matematikë, diçka që nuk ishte e pazakontë për weavers në atë kohë, siç do ta shohim më poshtë. Ai u zhvendos larg nga qyteti i tij për të marrë një pozicion si pedagog në Nuneaton, Warwickshire. Rreth vitit 1725, kur Simpson ishte pesëmbëdhjetë vjet më e vjetër, deri në rreth 1733, ai mësoi matematikën në Nuneaton.

Simpson ka strehim në Nuneaton me një zonjë me emrin e Swinfield cilit ai u martua në 1730. Ata kishin një vajzë Elizabeta lindur në 1736 dhe një djalë, Thomas lindur në 1738. Në fakt Simpson dhe gruaja e tij kishte lënë Nuneaton para se fëmijët e tij ishin të lindur. Arsyeja që është raportuar nga biografet e tij është si vijon. Tij

... duhej të largoheshin për në Derby në 1733, pasi ai ose asistenti i tij kishte frikësuar një vajzë me salcë deri si një djall gjatë një seance të astrologjisë.

Kjo me siguri do të përshtaten me faktin se ai ishte i njohur si:

... Oracle e Nuneaton, Bosworth dhe rrethinat.

Saktësisht sa kohë ai mbeti në Derby është e panjohur por ne e dimë se që nga 1736 ai jetonte në Londër me familjen e tij. Ai ishte një anëtare e hershme të Shoqërisë matematike Spitalfields qenë një prej 49 anëtarëve në 1736. Kjo shoqëri vepron si një klub të punës për meshkuj dhe ne e dimë se kjo ishte një zgjedhje e natyrshme për një weaver që mësoi matematikën që nga anëtarë nga 1744:

... rreth gjysma ishin weavers, dhe pjesa tjetër ishin tipike brewers, braziers, bakers, bricklayers.

Simpson ka qenë më e shquar e një grupi shëtitës lektorëve që mësohen në shtëpitë kafe në Londër. Kjo mund të duket e çuditshme por në fakt në këtë shtëpi kafe kohe ishin quajtur ndonjëherë Universitetet Penny për shkak të arsimimit të lirë që dhanë. Ata do të ngarkuar me një tarifë hyrje të një qindarkë dhe pastaj, ndërsa konsumatorët piu kafe ata mund të dëgjojnë leksione. Shtëpive të ndryshme kafe catered për interesat specifike të tilla si arti, biznesi, ligji dhe matematikë. Për shembull De Moivre përdorur House Coffee therje në St Martin's Lane si një bazë gjatë këtyre viteve, dhe William Jones, i cili ishte një mik i Simpson, ishte në gjendje të bëj një pedagog që jetojnë në shtëpitë e kafe të tilla si Shtëpia e Fëmijës kafe në varrezë e Shën Palit.

Në 1743 Simpson u emërua si kreu i matematikës në Akademinë Ushtarake Mbretërore në Woolwich. Në fakt kjo Akademisë u themelua vetëm dy vjet para se Simpson e mori postin e emërimit të tij ka pasur një ndikim në temat matematikore ai hetuar. Në veçanti ai filloi hulumtimet mbi problemet inxhinierike dhe problemet që lidhen me fortifikimet. Dy vjet pas emërimit të tij, Simpson u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore. Ndërsa ne jemi duke e përshkruar nderimet që ai ka marrë, ne duhet të vini re se ai u zgjodh edhe anëtar i Akademisë Mbretërore suedeze e Shkencave në 1758.

Nga 1737 Simpson filloi të shkruaj tekste në matematikë, duke botuar një traktat i ri i Fluxions në atë vit:

Ky ishte një libër mësimi cilësi të lartë kushtuar gur e fluxions, versioni Njutonian e gur vogël. Tema ishte përparuar - nuk ishte ushtrim i parëndësishëm për të shkruar një libër të tillë në 1.730 s, kur gur ishte zotëruar nga një Matematikanë vetëm pak në Evropë.

Simpson kujtohet mirë për punën e tij në interpolation dhe metodat numerike e integrimit. Megjithatë metoda numerike të njohur sot si "rregull Simpson është", edhe pse ajo u paraqit në punën e tij, ishte në fakt për shkak të Njutonit si Simpson vetë pranoi. Nga mënyra e kompensimit, megjithatë, Newton - Metoda Raphson për zgjidhjen e ekuacionit f (x) = 0 është, në formën e tanishme, për shkak të Simpson. Newton e përshkruan një proces për zgjidhjen e ekuacioneve algjebrike polinom që më vonë Raphson përmirësuar. Metoda e përafrimit rrënjët nuk përdorin njehsim diferencial. Formë moderne përsëritës x n 1 = x n - f (x n) / f '(x n) është për shkak të Simpson, i cili është botuar në 1740.

Ai gjithashtu ka punuar në teorinë e probabilitetit dhe në 1740 botoi Natyra dhe ligjet e fatit. Simpson Pjesa më e madhe e punës në këtë fushë është i bazuar në punën e parë e De Moivre. Në fakt ai ishte përfshirë në një mosmarrëveshje me De Moivre mbi çështjet me prioritet për temën e probabilitetit dhe annuities. Ai ka punuar mbi Teoria e Gabimet dhe që kanë për qëllim të provojë se aritmetike të thotë ishte më mirë se një vështrim i vetëm. Arsyetimin e tij e kjo u duk në 1757 autobiografi e tij Një përpjekje për të treguar avantazhin që rrjedhin nga marrja e një numri të thotë të vëzhgimeve në astronomi praktike.

Simpson matematike Dissertations botuar në 1743 i cili diskutoi tërheqjen e ngurta të marra nga e rradhës së një elips rreth një prej boshteve të tij. Punojnë dy vëllimit e tij Doktrina dhe Aplikimi i Fluxions në 1750 përmban punën e Cotes dhe konsiderohet nga shumë të punojnë më mirë në Njutonit 's version i gur të botuar në shekullin e 18-të. Problemet në astronomi si precedent i equinoxes u diskutuan nga Simpson në qiej Ndryshme (1757).

Në 1754 ai u bë redaktor i Ditari Zonja. Ai kishte publikuar në Zonja nga Ditari kohë ai erdhi në Londër në 1736. Ai u përgjigj: problemet e paraqitura në këtë publikim, por përdorur një shumëllojshmëri të pseudonimet si Marmaduke Hodgson, Hurlothrumbo, Kubernetes, Patrick O'Cavannah, dhe Anthony cekët. Ishte e qartë aftësitë e tij matematikore demonstruar në këto zgjidhje të cilat i parë i tij solli në vëmendjen e matematikanë të tjera të ditës. Revista tjera që ai i botuar në ishin Magazine Gentleman së, përmbledhje Curiosa Mathematica, dhe Ditari Gentleman's.

Në Stigler përshkruan një ngjarje që ndodhi pranë fund të jetës Simpson's:

Një fragment i sapo-zbuluar dorëshkrim tregon se Thomas Simpson dhe Roger Boscovich u takuan në 1760, dhe që Boscovich përbën një problem në të paktën e regresionit devijime të Simpson. ... Përpjekje Simpson është në një zgjidhje analitike interpretohet.

Përshkrimi i mëposhtëm i Simpson nga Charles Hutton (bërë 35 vjet pas vdekjes Simpson) është interesante:

Ai ka thënë se z. Simpson frekuentuara kompani të ulët, me të cilin ai përdori për të birrë e zezë dhe pije xhin, por kjo duhet të vërehet se sjellje të pahijshme të familjes së tij e shtriu pushtetin e tij për të ruajtur shoqërinë e zotërinj, si edhe për të blerë pijeve më të mirë.

Ajo do të jetë e drejtë të thuhet se të tjerët e përshkroi sjelljen Simpson si i paqortueshëm.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland