Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Francesco Siacci

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 April 1839

Rome, Italy

31 May 1907

Naples, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Francesco Siacci u diplomua nga Universiteti i Romës në 1860 kanë treguar tashmë vetë të kenë aftësi të shquar matematikore. Megjithatë, kjo ishte një periudhë të jostabilitetit në punët e italiane dhe Siacci ishte i përfshirë thellë me ngjarjet politike të kohës.

Viti 1860 ishte viti i bashkimit italian. Romë dhe rrethinat e saj ishin të mbetet nën kontrollin e Papës, ndërsa pjesën tjetër të gadishullit italian ishte që të bëhej një mbretëri me një kushtetutë të moderuar. Victor Emmanuel II u shpall "mbret i Italisë" më 26 tetor 1860. Parlamentit në Torino deklaruar se Mbretëria e Italisë kishte ardhur në ekzistencë më 17 mars 1861. Pozitën e Romës paraqitur problemet dhe për Siacci bazuar në Romë, kjo nuk ishte vendi që të jetë. Ai shkoi në Torino në 1861 dhe rekrutua në ushtrinë kur ai mbërriti atje.

Që Siacci ishte tashmë një matematikan i shkëlqyer ajo u ndje se ai mund të bëjë kontributin më të mirë të ushtrisë në Akademinë Ushtarake në Torino. Ai ishte bërë një oficer në ushtri dhe mbetën në Akademinë e deri në shpërthimin e telashe në 1866.

Në qershor 1866 shpërthyen një luftë në mes të Austrisë dhe Prusisë dhe qeveria italiane e shihte atë si një mundësi e mirë për të sulmuar austriakët në Venetia. Siacci morën pjesë në këtë fushatë kundër austriakëve, por u dërgua përsëri për të mësuar shpejt balistikë në Akademinë Ushtarake në Torino përfundoi para fushatës. Kjo nuk ishte një fushatë e suksesshme ushtarake për italianët dhe kjo ishte ndoshta fat për Siacci se ai u kthye në një post akademik.

Siacci mësoi mekanikë në Universitetin e Torinos nga 1871. Në vitin 1872 u gradua Siacci Profesor i balistikë në Akademinë Ushtarake dhe ai ka vazhduar të mbajë këtë post deri sa të karrierës së tij ushtarake kishte përfunduar në 1892 në të cilën kohë ai kishte arritur gradën e Gjeneral Major. Nga 1875 ai mbajti një rang profesori në Universitetin e Torinos në Lartë Mekanikë.

Në 1893 u Siacci shpërblehet për mbështetjen e tij për në Itali duke u emëruar në zyrën e senatorit në Romë. Torino ishte shumë i gjatë një udhëtimi nga Roma për të bërë të mundur për Siacci për të vepruar si një Senatori dhe mbani rang profesori i tij në Torino. Prandaj, ai kërkoi një transferim në Universitetin e Napolit. Kjo u arrit: Siacci u bë një profesor nderi në Torino ku Volterra ishte ftuar për të mbushur postin e tij, dhe Siacci mësohen në Napoli për pjesën tjetër të jetës së tij.

Në kontributet e tij matematikore janë dhënë:

Siacci është thënë se ka qenë një mësues i shkëlqyer, si në universitet dhe në Akademinë Ushtarake. Ai u largua nga disa qindra botime, më e rëndësishme që ato të bëjnë me Mekanika analitike. Në aplikimin e mekanikës në artileri - balistikë - ai ishte një master. Traktat e tij mbi këtë temë, veçanërisht edicionin e dytë të 1888, e cila kishte një përkthim në frëngjisht në vitin 1891, është konsideruar prej mjeshtri. Ai mori nderon shumë gjatë jetës së tij, duke përfshirë shumicën e zgjedhjeve të akademive të rëndësishme shkencore të Italisë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland