Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Lev Genrikhovich Shnirelman

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Jan 1905

Gomel, Belarus

24 Sept 1938

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Lev Shnirelman hyri në Universitetin e Moskës në 1921 në moshën 16. Atje ai u mësoi nga Khinchin, Luzin dhe Urysohn. Ai filloi kërkimore në algjebër, gjeometri dhe topologji si student por nuk e konsiderojnë rezultatet e tij mjaft të rëndësishme për merita publikim.

Ai u emërua kryetar i matematikës në Novocherkassk në vitin 1929. Pastaj në vitin 1930 ai u kthye në Moskë. Nga 1934 ka punuar në Institutin e matematike e Akademisë së Shkencave të BRSS.

Shnirelman ka dhënë një kontribut të rëndësishëm për metodat topological në gur e variacioneve. Në 1930 ai paraqiti ide të reja të rëndësishme në teorinë e numrave. Përdorimi i këtyre ai ishte në gjendje të provojnë një formë të dobët të hamendësoj Goldbach duke treguar se çdo numër është shuma e 20 primes.

Hamendje Goldbach se çdo numër i plotë edhe> 2 është shuma e dy primes (ose ekuivalente, se çdo numër i plotë është shuma e 3 primes) ende qëndron.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland