Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Allen Lowell Shields

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1927

USA

16 Sept 1989

Ann Arbor, Michigan, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Allen Shields ishte një student në New York City College, ku lektorë të tij Emil Post përfshirë dhe Lee Lorch. Studimet e tij e doktoraturës ishin në MIT nën Witold Hurewicz 's mbikëqyrjen dhe ai mori doktorata e tij në 1952. Përkundër faktit se Hurewicz ishte mbikqyrësi i tij zyrtar, Shields u mbikqyrur jozyrtarisht nga Raphael Salem të cilët, në atë kohë, ishte gjysma kohë në Paris dhe gjysma në MIT

Parë pas Shields ishte në Tulane ku ai mësuar shumë të analizave funksionale dhe shkruante letra në semigroups topological. Ai u emërua në Ann Arbor në 1955 dhe mbeti aty përveç për dy vjet (1959-61) kaloi në Nju Jork.

Shields punuar në një gamë të gjerë temash matematike duke përfshirë Teoria e masës, funksionet kompleks, analiza funksionale dhe Teoria e operatorit. FW Gehring përshkroi punën e tij në këto fjalë

Standardet Allen ishin të larta, shije e tij i patëmetë, dhe idetë e tij të thellë. Ai ishte një nga mjekët më të gjithanshëm botës në artin e aplikuar analiza funksionale të fitojnë pasqyrë mbi dhe zgjidhur problemet e teorisë së funksionit klasike. Ai kishte një efekt të thellë mbi zhvillimin e kësaj teme nëpërmjet hulumtimeve të tij dhe kontaktet e tij personale me kolegët dhe studentët.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland