Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Oleksandr Mikolaiovich Sharkovsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

7 Dec 1936

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oleksandr Sharkovsky ndoqi universitetin e tij lokale e Kievit, u diplomua në vitin 1958. Në vitin 1961 ai u emërua në Institutin e matematikës e Akademisë së Shkencave të Ukrainës në Kiev. Ai ka dhënë mësim në Universitetin e Kievit nga 1967.

Sharkovsky fushat kryesore të interesit janë teoria e sistemeve dinamike, teoria e stabilitetit dhe teoria e oscillations. Ai gjithashtu punon në teorinë e ekuacioneve diferenciale funksionale dhe funksionale, si dhe studimin e ekuacioneve ndryshimi dhe zbatimi i tyre.

Ai është i njohur mirë ndoshta për një teoremë me rëndësi të funksioneve të vazhdueshëm që ai doli në vitin 1964. Edhe pse rezultati nuk ka tërhequr një pjesë të madhe të interesit në kohën e publikimit të tij, gjatë viteve 1970 rezultatet e tjera të papritura ishin provuar që doli të jenë raste të veçanta e teorema Sharkovsky së.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland