Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Claude Elwood Shannon

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 April 1916

Gaylord, Michigan, USA

24 Feb 2001

Medford, Massachusetts, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Klod E Shannon 's ati u emërua gjithashtu Klod Elwood Shannon dhe nëna e tij ishte Mabel Catherine Wolf. Shannon ishte një i diplomuar i Universitetit të Miçiganit, duke dhënë një diplomë në matematikë dhe inxhinieri elektrike në 1936. Edhe pse ai nuk kishte qenë shquar në matematikë, ai më pas shkoi në Massachusetts Institute of Technology ku ai mori një diplomë master në inxhinieri elektrike dhe Ph.D. e tij në matematikë në vitin 1940. Shannon shkroi një tezë masteri Një Analiza simbolike e Relay dhe Switching qarqeve në përdorimin e Boole-s për të analizuar dhe algjebër optimizuar qarqeve stafetë switching. Teza e tij e doktoraturës është në gjenetikë popullsisë.

Në Massachusetts Institute of Technology ai gjithashtu ka punuar në analyser diferenciale, një lloj e hershme e kompjuterit mekanik zhvilluar nga Vannevar Bush për marrjen e zgjidhjeve numerike për ekuacionet diferenciale të zakonshme. Shannon botuar teorinë matematike te analyzer diferencial në vitin 1941. Në hyrje të letrës ai shkruan:

Rezultatet më të rëndësishme [dhënë kryesisht në formën e teorema me argumente] merren me kushtet sipas të cilave funksionet e një ose më shumë ndryshore të mund të gjenerohet dhe kushtet sipas të cilave ekuacione diferenciale të zakonshme mund të zgjidhen. Disa vëmendje i është dhënë për përafrimin e funksioneve (e cila nuk mund të jetë gjeneruar saktësisht), përafrimin e normave të shpejtësisë dhe kontrollit të shpejtësisë automatike.

Shannon u bashkua me AT & T Bell Telefonat në Nju Xhersi në vitin 1941 si një matematikan hulumtim dhe mbeti në laboratore Bell deri 1972. Xhonson shkruan në atë Shannon:

... u bë i njohur për ta mbajtur për vete ditën dhe hipur unicycle sallat poshtë e tij gjatë natës.

D Slepian, një koleg në laboratore Bell ka shkruajtur:

Shumë prej nesh solli dreka tonë për të punuar dhe luajtur lojëra matematikore dërrasë e zezë, por Klod rrallë erdhi. Ai ka punuar me dyer të mbyllura e tij, më së shumti. Por në qoftë se ju hyri, ai do të jetë shumë i durueshëm dhe të ju ndihmojë së bashku. Ai mund të kuptoj një problem në kohën zero. Ai me të vërtetë ishte mjaft e një gjeniu. Ai është personi i vetëm unë e di që unë do të zbatohet që fjalë për të.

Duke punuar me John Riordan, Shannon botuar një letër në vitin 1942 mbi numrin e dy-seri terminali-rrjete paralele. Ky dokument zgjatur rezultatet e arritura nga MacMahon i cili kishte publikuar kontributin e tij në fillim të Elektricist në 1892.

Shannon botuar Nje teori matematike e KomunikimitSistemin Journal Bell teknike (1948). Ky dokument themeluar objekt i teorisë e informacionit dhe ai propozoi nje model skematik lineare e një sistemi të komunikimit. Kjo ishte një ide e re. Komunikimi ishte menduar atëherë e si valë elektromagnetike që kërkon të dërgohen poshtë një telegram. Ideja që mund të transmetojë një foto, fjalë, tinguj, etj të kihet duke dërguar një lumë 1s dhe 0s poshtë një telegram, diçka që sot duket aq e qartë sa kemi marrë këtë informacion nga një server në St Andrews, Skoci, dhe shikoni kudo në bota, ishte krejtësisht e re.

Shannon konsiderohet si një burim i informatave që gjeneron fjalë përbëhet nga një numër i caktuar i simboleve. Këto janë transmetuar përmes një kanali, me çdo simbol e shpenzimeve një kohë të fundme në kanal. Problemi i përfshirë statistikave me supozimin se në qoftë se x n eshte simboli i n-të prodhuar nga burim x proces n është një proces stacionare stochastic. Ai dha një metodë për analizimin e një sekuencë të termave gabim në një sinjal për të gjetur të ndryshme të tyre të qenësishme, të ngjashëm me ato të projektuar të ndryshme të sistemit të kontrollit. Në një Teoria e komunikimit matematik, i cili paraqiti fjalën "pak" për herë të parë, Shannon tregoi se bit duke shtuar ekstra për një sinjal të lejuar gabime të transmetimit që të korrigjohet. Slepian, në hyrje të, shkruan:

Kuptim njeri Ndoshta asnjë punë vetëm në këtë shekull ka ndryshuar thellësisht më e komunikimit se neni er Shannon-it, "Një teori matematikore e komunikimit", botuar të parë në vitin 1948. Ideve në letër Shannon u kap shpejt nga inxhinierët e komunikimit dhe Matematikanë rreth botës. Ata ishin elaboruar mbi të, zgjeruar dhe plotësuar me ide të reja lidhur. Subjekt lulëzoi dhe u rrit të bëhet një mirë-kapitull harmonishëm dhe emocionuese në analet e shkencës.

Më 27 mars 1949 u martua me Mary Elizabeth Shannon Moore. Ata kishin tre djem dhe një vajzë, Robert, James, Andrew Moore, dhe Margarita. Ai vazhdoi punën e tij tregon se si algjebër Boolean mund të përdoret për të synthesise dhe do të thjeshtojë qarqeve stafetë switching. Ai gjithashtu provoi rezultatet në ngjyrosje skajeve të një grafiku që ka dy skajeve të njëjtën ngjyrë të takohen në një kulm. Një tjetër dokument i rëndësishëm, botuar në 1949, ishte teoria e komunikimit të sistemeve të fshehtësisë.

Në 1952 Shannon shpikur një eksperiment ilustruar aftësitë e relays telefonike. Ai kishte mbajtur një pozicion si profesor vizitues i shkencave të komunikimit dhe matematikë në Institutin e Teknologjisë në Masaçusets 1956, pastaj prej 1957 ai u emërua në Fakultetin atje, por mbeti një konsulent me Bell Telefonat. Në 1958 ai u bë Profesor i Shkencave Donner:

Kur ai u kthye në MIT në vitin 1958, ai vazhdoi të kërcënojnë korridor-rrethoresh më unicycle e tij, nganjëherë rritjes rrezik nga mashtrim. Askush nuk ishte kurrë i sigurt nëse këto aktivitete ishin pjesë e disa arritje të reja ose në se ai vetëm gjetur ato argëtuese. Ai punoi, për shembull, në një Pogo motorizuara-shkop, të cilat ai pretendonte do të thotë se ai mund të braktiste unicycle kaq frikë nga kolegët e tij ...

RG Gallager, një koleg i cili ka punuar në Institutin Teknologjik Massachusetts, ka shkruajtur:

Shannon ishte personi që e panë se shifra binare ishte element thelbësor në të gjitha të komunikimit. Kjo ishte me të vërtetë zbulimin e tij, dhe nga ajo revolucion gjithë të komunikimit ka çarë.

Puna e tij më vonë shikuar ideve në të inteligjencës artificiale. Ai hartuar programet e shahut duke luajtur dhe një mouse elektronike të cilat mund të zgjidhin problemet e labirint. Luajtur shah programi u shfaq në letër një programimit kompjuter për të luajtur shah botuar në vitin 1950. Ky propozim çoi në ndeshjen e parë luajti nga kompjuteri Los Alamos maniak në 1956. Ky ishte viti që Shannon botoi një letër që tregon se një makine universale Turing mund të ndërtohet vetëm me dy shtete.

Kohët e fundit ai mendonte se revolucioni të komunikimit, të cilën ai kishte luajtur një rol të madh për të filluar, ishte duke shkuar shumë larg. Ai ka shkruajtur:

Teoria e informacionit ka ballooned ndoshta një rëndësi përtej arritjeve të saj aktual.

Marvin Minsky Shannon përshkroi si më poshtë:

Çfarëdo që doli, ai e angazhuar atë me gëzim, dhe ai e sulmoi atë me disa burime të papritura që mund të jetë një lloj i ri i konceptit teknik ose një çekiç dhe e pa me disa scraps prej druri. Për atë, më shumë një problem mund të duket, më mirë mundësinë për të gjetur diçka të re.

Ai aplikohet gjithashtu gjenial i tij trillues "në zona të tjera:

... ai një herë shpikur një version dy-vendësh të unicycle tij, dhe kjo është ndoshta e vërtetë se askush nuk ishte shqetësuar për të ndarë atë me të. Një shpikje më vonë, unicycle me një qendër jashtë qendrës, do të sjellë njerëz në korridore që të shikojnë atë si ai hipi ajo, bobbing lart dhe poshtë si një rosë.

Shannon marrë nderon shumë për punën e tij. Midis një listë të gjatë çmimesh ishin Alfred Nobel Instituti Amerikan i Inxhinierëve Çmimin Amerikan në 1940, "Medaljen Kombëtare të Shkencave në vitin 1966, Inxhinierike Audio Shoqëria Medalja e artë në 1985, dhe Çmimin Kiotos në vitin 1985. Ai u dha Lifetime Achievement Award nga Marconi Guglielmo Marconi Fondacionit Ndërkombëtar të Bursës në vitin 2000. Kjo ishte hera e parë që organizata, e njohur për çmimin e saj vjetor të Bursës, dha këtë çmim të veçantë.

Ai ishte goditur nga sëmundja Alzheimer, dhe ai kaloi vitet e fundit disa tij në një shtëpi pleqsh Massachusetts.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland