Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Igor Rostislavovich Shafarevich

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 June 1923

Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Igor Shafarevich ka lindur në vitin 1923, bir i Rostislav Stepanovich dhe Julia Yacovlevna. Ai konsiderohet në përgjithësi si një nga matematikanët kryesor të Rusisë bashkëkohore. Ai demonstroi dhurata matematikore në një moshë të re një dhuratë që u ushqyer nga prindërit e tij. Ndërsa ende në adoleshencë e tij, ai lexohet traktatet matematikore në mënyrë të pavarur dhe në moshën 15 vjeçare ai u lexuar David Hilbert 's raport festuan në teorinë e numrave. Kjo ishte të ketë një ndikim të gjata që zgjasin më aktiviteteve të tij të ardhshme matematikore. Ndërsa një të riu, lexoi traktate të përparuara në matematikë. Ndjenja e pasigurt e të kuptuarit e tij të koncepteve matematikore, ai kërkoi Matematikanë të lartë për të provuar rrokje e tij të koncepteve më të errët. Përveç kësaj, si një të rinjtë ai ishte i hipnotizuar me historinë dhe të lexoni zellshëm në këtë temë. Në të vërtetë, kjo ishte një diçka e dyshimtë si subjekt për të cilin ai do të ndjekë. Dashuria e tij e matematikës fituar jashtë.

Ai u dha doktor i shkences, në vitin 1946 në moshën 21 dhe u bë një ndihmës në institut Stecklov e Akademisë së Shkencave të BRSS. Përveç kësaj, ai dha mësim në Universitetin e Moskës.

Jetën dhe karrierën e tij megjithatë, janë të lidhura ngushtë njëra me tjetrën me turbullira politike që ra ish-Bashkimin Sovjetik. Në vitin 1972, ai u bë një pjesëmarrës aktiv në grupin e disidentëve të cilat Solzhenitsyn ishte një anëtar drejtues. Si pasojë, ai u shkarkua nga Universitetin e Moskës në vitin 1975. Në 1980, ai botoi një libër me titull Dukuria Socialiste. Kjo ishte një përpunimi i esenë e tij të cilat së pari u paraqit në mbledhjen e datë me titull Nga nën rrënoja. Ai vazhdoi përfshirjen e tij politike duke botuar librin me titull Russophobia në vitin 1989. Kjo vërtetohet fyese për lexuesit e shumtë, të cilët e panë atë elemente të racizmit dhe të provokuar diskutim të gjerë e shoqëruar me censurës. Ai shkroi një mbrojtje të drejtën e tij për të shprehur idetë e tij të lirë.

Hulumtimi i tij matematik ka qenë njohur nga të gjithë. Ai dha kontribut të madh për problemin inversi i teorisë Galois si edhe me fushën e teorisë klasës, duke zgjidhur disa conjectures gjatë të pazgjidhura. Kohët e fundit ai ka bërë përparime të rëndësishme për Gjeometria algjebrike. Librat dhe artikujt e tij janë lexuar dhe e respektuar gjerësisht dhe në të vërtetë puna e tij ishte e njohur jashtë vendit me emërimin e tij si një anëtar i jashtëm i Akademisë Kombëtare të Shkencave të SHBA në vitin 1974.

Ai është shquar si një lektor dhe mësues dhe shkrimet e tij matematikore janë vlerësuar për qartësinë e tyre dhe incisiveness. Raporti studentët e tij se shoqata e tyre dhe mbikëqyrja nga Shafarevich ishin lumtura të karrierës së tyre profesionale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland