Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Joseph Alfred Serret

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 Aug 1819

Paris, France

2 March 1885

Versailles, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Joseph Serret diplomuar nga Ecole Polytechnique në Paris në 1840. Ai u bë një hyrje për pedagog Ecole Polytechnique në 1848. Në 1861 ai u bë profesor i mekanikës qiellore në College de France, pas dy vjet më vonë ai u emërua në karrige e njehsim diferencial dhe integral në Sorbonne. Serret u bashkua Longitudes des Bureau në 1873.

Serret bëri punën e rëndësishme në Gjeometria diferenciale. Së bashku me Bertrand Bonnet dhe ai bërë përparime të mëdha në këtë temë. Formulës themelore në teorinë e kthesa hapësirë janë Frenet-formule Serret.

Në 1860 Serret arriti në Poinsot Académie des Sciences. Në vitin 1871 ka dalë në pension të Versajës si shëndeti i tij filloi të përkeqësohej.

Serret gjithashtu ka punuar në teorinë numër, gur dhe mekanikë. Ai redaktuar veprat e Lagranzhit të cilat janë botuar në 14 vëllime në mes 1867 dhe 1892. Ai gjithashtu redaktuar edicionin e 5-të e Monge në 1850.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland