Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Corrado Segre

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Aug 1863

Saluzzo, Italy

18 May 1924

Turin, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Corrado Segre studiuar në Torino nën Enrico D'Ovidio. Gino Loria, i cili ishte për të shkruar tekstet e famshme në historinë e matematikës, ishte një shok student i Segre dhe ata mbetën miq në të gjithë jetën e tyre. Në 1883 u dha Segre doktoratë e tij për një tezë mbi quadrics në hapësira më të lartë dimensionale dhe u emërua si asistent profesor për algjebër dhe profesor i gjeometrisë në Torino. Në 1885 ai u emërua si asistent në gjeometri përshkruese.

Në vitin 1888 arriti Segre D'Ovidio në karrige të gjeometrisë së lartë në Torino dhe ai ka vazhduar të mbajë këtë post për 36 vitet e ardhshme, deri në vdekjen e tij.

Plücker 's ide mbi gjeometrinë e vendosi të sipërfaqeve të ishin zgjatur nga Klein, dhe D'Ovidio leksione mbi këtë temë në seancë 1881-82. D'Ovidio gjithashtu të përfshira në këto leksione Veronese mbi rezultatet e gjeometrise projektive dhe Weierstrass në forma kuadrate dhe bilinear. Kjo duhet të ketë qenë një kurs të vërtetë frymëzues leksion nga D'Ovidio që u zhduk skena për të gjithë e kërkimit Segre's. Ai kaloi pjesën tjetër të jetës së tij të punës për problemet të cilat u ngrit direkt ose indirekt nga ky kurs leksion.

Para Segre kishte shkruar tezën e tij që ai ka dërguar një letër të përbashkët me të Loria Mathematische Annalen. Ajo u botua në vitin 1883 por ndoshta rezultati më i rëndësishëm ishte se Klain letër shumë të interesuar që atëherë filloi të korrespondojnë me Segre, një korrespondencë e cila do të vazhdojë gjatë shumë vite.

Segre punuar në pronat gjeometrike invariant sipas transformimeve lineare, kthesa algjebrike dhe vendosi të sipërfaqeve të studiuar transformimet konsideruar tashmë nga Brill, Clebsch, Gordan dhe Max Noether. Në P Speziale thotë se me këtë punë e Segre's:

... kështu ajo u bë e mundur për të zvogëluar klasifikimin e sipërfaqeve me ate te kthesa. Insufficiencies e teorive më parë të propozuar nga A Möbius, Grassmann, Cayley Kremones dhe u shpallur kështu së shpejti.

Duke përdorur metoda që ai e kishte hedhur, Segre ishte në gjendje të studiojë Kummer 's sipërfaqe në një mënyrë shumë të thjeshtë. Kjo sipërfaqe, e cila ishte zbuluar nga Kummer në 1864, është një sipërfaqe e katërt me pikë gjashtëmbëdhjetë qëllim të dyfishtë. Në një letër të botuar në 1896, Segre gjetur një invariant i sipërfaqeve sipas transformimeve birational që i ishte shfaqur në një formë të ndryshme në një artikull të 1871 nga Zeuthen: kjo invariant tani quhet Zeuthen-invariant Segre.

Në 1890 Segre shikuar në pronat e sferës Riemann dhe u çuan në një zonë të re të përfaqësojnë pikë komplekse në gjeometri. Ai paraqiti pikat bicomplex në gjeometri. Motivuar nga veprat e von Staudt, Segre konsiderohet si një lloj tjetër të gjeometrisë komplekse në 1912.

Ndër punët e tjera të rëndësishme të cilat prodhohen Segre ishte një zgjatje të ideve të Darboux të sipërfaqeve të përcaktuara nga ekuacionet diferenciale të caktuara.

Në qartësia e tij e të shkruarit është i përmendur dhe i ilustruar me këto komente:

Segre shkroi një artikull të gjatë në hyperspaces për Encyklopädie mathematischen der Wissenschaften, e cila përmban të gjitha që ishte i njohur atëherë për hapësira të tilla. Një artikull model, është i dallueshëm për qartësi dhe elegance.

Së fundi ne kuotë përmbledhje e rëndësisë Segre si të përshkruara në artikull:

Nëpërmjet mësimit të tij dhe botime, Segre luajtur një rol të rëndësishëm në ringjalljen e një interes në gjeometrinë në Itali. Reputacionin e tij dhe ka prezantuar ide të reja në kurset e tij tërhoqi shumë studentë italian dhe të huaj për të Torinos. Segre kontribut për njohuritë e hapësirës siguron atij një vend pas Kremones në radhët e anëtarëve më të shquar të shkollës së re italiane të gjeometrisë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland