Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Beniamino Segre

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 Feb 1903

Turin, Italy

22 Oct 1977

Frascati, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Beniamino Segre 's mësuesit në Universitetin e Torinos përfshirë Peano, Fano, Fubini dhe Corrado Segre (një jo shumë të afërm të ngushtë). Beniamino diplomuar në Torino në vitin 1923 ka shkruar një disertacion në gjeometri. Ai ishte emëruar në një post në Torino, ku ai qëndroi deri në vitin 1926. Pas studimeve në Paris me Cartan për një vit, Beniamino u bë Severi 's asistent në Romë.

Me 1931 kur ai u emërua në karrige në Bolonjë ai tashmë kishte 40 publikime në gjeometrinë algjebrike, gjeometrinë diferenciale, topologji dhe ekuacione diferenciale. Megjithatë ai ishte i sfond çifut dhe Qeveria fashiste italiane e detyruar atë jashtë dhe ai shkoi në Angli.

Pasi u internuar si të huaj në vitin 1940 ai ishte emëruar në një post mësimdhënie në Mançester me Mordell në 1942. Në 1946 ai u kthye për të Bolonjës duke pasuar Severi në Romë në vitin 1950. Prodhimi i hulumtimeve të tij në gjeometri dhe tema në lidhje gati nuk arriti 300 numëruar një listë të gjatë të botimeve të tjera.

Segre kontributet për gjeometri janë shumë, por, sidomos në gjysmën e dytë të jetës së tij, ai është mend për studimin e tij të geometries mbi fusha të tjera se numrat komplekse. Ai dha një seri leksionesh në Londër në vitin 1950 të cilat janë botuar si pyetje aritmetike të varieteteve algjebrike në 1951. Shumë pyetje janë pyetur në këto leksione se si rezultatet do të ndryshojë në qoftë se këtë fushë tokë janë të ndryshme.

Nga 1955 Segre u përqëndruar në geometries mbi një fushë të fundme dhe ishte duke dhënë rezultate që ne do të klasës tani si Kombinatorika jo gjeometri. Ai mbledhur rezultatet shumë të mëdha në 100 faqe Galois letër Le geometrie di (1959) dhe më tej 200 faqesh në vitin 1965 ishte kushtuar rastin kur për të fushës tokë është një katror i përsosur.

Në se është e tregoi se sa e botimeve Segre erdhi nga përgjigjur pyetjeve që dalin nga ai ndoqi leksione. Disa nga anekdotat janë shpalosur në lidhje me pjesëmarrjen Segre në leksione e të tjerëve:

... një leksion nga Hodge në Oksford ... Segre dhe përfundoi me një tjetër anëtar i publikut pushtuese skajet e kundërta të dërrasë e zezë dhe mbajtjen e parashtruara mjaft të pavarur. ... një leksion nga Severi në Harvard ... ishte ndërprerë vazhdimisht nga Lefschetz në mosmarrëveshje të forta: situata zhvilluar me Segre në dërrasë e zezë, në mënyrë të vendosur duke shpjeguar se çfarë ai mendonte ishte zgjidhja e dallim, ndërsa Severi dhe Lefschetz vazhdoi të thërras njëri-tjetrin poshtë në frëngjisht.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland