Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charlotte Angas Scott

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 June 1858

Lincoln, England

10 Nov 1931

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Charlotte Angas Scott 's babai, Kalebi Rev Scott, ishte një ministër Kisha me xhemat dhe kryesor i Kolegjit të Pavarur Lancashire, Whallay Range. Ai me kusht tutorët për vajzën e tij nga mosha e shtatë dhe ishte nga këto tutorët që Charlotte Scott u prezantua i parë që matematika.

Ajo fitoi një bursë në 1876 për të Hitchin College, së shpejti do të riemërohet Girton Kolegji, i Universitetit të Kembrixhit. Katër vjet më vonë ajo u vu grindavec e tetë, por, si një grua, ajo nuk u lejua të diplomuar. Kenschaft, shkrim në, citon një raport të ceremoninë e diplomimit në 1880:

Njeri i lexon emrat dhe kur ai erdhi në 'tetë', para se ai të mund të thonë emrin, të gjithë studentë quajtur nga "Scott të Girton ', dhe brohoritej të jashtëzakonshme, duke thirrur emrin e saj pa pushim me brohoritje të jashtëzakonshme dhe ngritjen e hats.

Scott vazhdueshme kërkimore në Girton në gjeometrinë algjebrike nën Cayley 's mbikëqyrjen, marrjen e doktoraturës së saj në 1885. Ky ishte vit që Bryn Mawr College në Pensilvani, Shtetet e Bashkuara, u hap. Kolegji është themeluar nga Joseph Taylor, një kuakeri, dhe ajo u ngrit me besime kuakeri edhe pse ajo vepron si një kolegj nondenominational. Ishte institucioni i parë të arsimit të lartë në Shtetet e Bashkuara të ofruar trajnime pasuniversitare për gratë. Në Cayley 's rekomandim, Scott ishte emëruar atje dhe u bë kreu i parë i departamentit të matematikës Mawr Bryn.

Scott Në 1894 botoi një libër mësimi të rëndësishme Një Llogaria hyrëse e Disa Ide moderne dhe Metodat e avionit Gjeometria analitike. Në vitin 1899 ajo u bë redaktor i Journal Amerikane të matematikës dhe të vazhdueshme një rekord mbresëlënëse publikim. Ajo gjithashtu ka shërbyer në Këshillin e Shoqërisë American Mathematical dhe ka shërbyer si zëvendës-presidentit të saj në vitin 1905.

Scott pension nga mësimdhënia në 1924 dhe, pasi kaloi një vit në Bryn Mawr, gjatë së cilës kohë ajo përfunduar mbikëqyrjen e nxënësve të saj përfundimtar doktorature, ajo u kthye në Angli.

Macaulay shkroi në:

Miss Scott ishte një gjeometër kur është e mundur që solli në gjeometri analitike burimet e plotë e arsyetimit të pastër gjeometrike.

Alfred North Whitehead, duke folur në 1922 në një takim të Shoqërisë American Mathematical mbajtur në Bryn Mawr në nderim Scott, tha:

Një miqësi e popujve është rezultat i marrëdhënieve personale. Një punë jetës si ajo e Profesor Scott Charlotte Angas vlen më shumë për të botës se sa shumë përpjekje e shqetësuar diplomatists. Ajo është një shembull i madh i vëllazërisë universale të qytetërimeve.

Pas kthimit të saj në Kembrixh në vitin 1925, u bë gjithnjë Scott shurdhër dhe kjo parandalohet e saj duke marrë pjesë shumë në jetën në Universitet. Një anëtar i ri i familjes Scott's shkroi këto fjalë rreth saj në:

Charlie hallë, si ajo ishte e njohur për nipërit e saj dhe nieces, ishte gjithmonë e hapur dhe vetëm shumë i kënaqur të bisedoni me ne për çështje të mëdha dhe të vogla. Ajo kishte një ndjenjë të madhe të humorit, dhe një vezullim nuk ishte larg nga sytë e saj. Kohët e fundit, më i thënë asaj të vendimit tonë për të marrë një banesë të vogël ndërsa në pushim, pavarësisht llojit të ofrojë për të vënë na, ajo u shpreh, "Unë gjithmonë them unë më parë do të keqadministroj shtëpinë time vet se sa të menaxhuar mirë me dikë tjetër". Ajo ishte një drejtues i mençur dhe mendjemprehtë, dhe shpesh do të thotë se ajo e donte fjalët, me të vërtetë ajo nuk ishte në një humbje për fjalë nga të përbashkëta, dhe një shurdhim rritjen e bërë atë më të lehtë të gjeni flasin se dëgjim. Ajo që nuk jetonin më e familjes së saj të prodhimit të njëjtën, por me guxim të admirueshme, pas 30 vitesh në Amerikë, u vendosën poshtë në Kembrixh për disa vjet e majta në të saj.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland