Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Julian Seymour Schwinger

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Feb 1918

New York, USA

16 July 1994

Los Angeles, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Julian Shuinger përparuar me shpejtësi përmes sistemit shkollor publik i New York City. Ai ishte një student në Kolegjin e qytetit të Nju Jorkut ku ai të parë publikohet letra e tij fizike në moshën gjashtëmbëdhjetë. Isidor Unë Rebiul, profesor i cili udhëhoqi laborator trare molekulare në Universitetin e Columbias në këtë kohë, bindi Shuinger të studiuar për doktoraturë e tij në Kolumbia. Ai mori të doktoraturës së tij në vitin 1939 në moshën 21 për një disertacion në fizikë Në shpërndajnë magnetik e neutrone. Megjithatë, teza e tij kishte qenë shkruar dy apo tre vite para se ai u dha shkallën, ka probleme që në përfundimin e formaliteteve. Uhlenbeck shpjegoi për problemet Shuinger doktoraturë në marrjen e tij:

Unë isha në Columbia në 1938 dhe Shuinger është në telashe, ai nuk mund të marrë Ph.D. e tij sepse ai nuk ka shkuar në leksione e Matematikanë dhe ai nuk kishte kredi të mjaftueshme. Kështu i kishte thënë Rebi Shuinger se ai kishte për të shkuar në ligjëratat e mia në Kolumbia, natyrisht, ai nuk e bëri sepse kjo ishte mëngjes herët në mëngjes, dhe pyeta Rebiul, 'Çfarë duhet të bëj? ". Unë kam qenë sigurisht përkryer të gatshëm për t'i dhënë atij një 'A' të gjatë për shkak se kishte nevojë për kredi. ... Ai në mënyrë të qartë e dinte sa më shumë që unë u - ne biseduam si të plotë të barabartë. ... Rebi tha: "Jo, ju nuk duhet ta bëjë këtë, ju duhet t'i jepni atij një provim dhe të bëjnë atë një ashpër." Kështu që unë u. Ne kemi bërë një takim, dhe sigurisht ai e dinte çdo gjë. Ai disi kishte marrë shënime.

Pas dhënies së doktoraturës së tij Shuinger punoi në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley 1939-1941. Gjatë vitit të parë ai ishte një Studim tjetër, Këshilli Kombëtar dhe më pas ai u bë asistent J Robert Oppenheimer së. Në 1941 ai u caktua si instruktor në fizikë në Universitetin Purdue dhe vitin ne vazhdim ai u gradua në Asistent Profesor.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, në fillim të vitit 1943, Shuinger ishte dhënë leje të mungesës nga Purdue dhe u dërgua në Laboratorin Rrezatimi në Massachusetts Institute of Technology. Më vonë ai është dërguar në Laboratorin metalurgjik (atom-bombë projekt) i Universitetit të Çikagos, ku Wigner ishte duke punuar. Shuinger nuk ka si të punojnë në bombat atomike kështu që ai mori në makinën e tij dhe përzuri të Bostonit ku Uhlenbeck ishte duke punuar në radar në Laboratorin Rrezatimi. Shuinger Uhlenbeck pyeti nëse ai mund të punojnë atje dhe kjo u ra dakort. Uhlenbeck tha:

Dhe se ai e pëlqente, ai ishte në grupin tim dhe ai bëri të gjitha këto probleme matematikore të udhëzon valë e cila ishte shumë e mirë, sigurisht. ... Ai ishte një kompjuter të vërtetë, të vërtetë mbresëlënëse. Ai ishte matematikisht dhe teknikisht të vërtetë jashtzakonisht të mirë.

Shuinger punoi në fillim natën

... në mbrëmje në rreth 4. Më në fund mori atë për të dhënë një seminar në 4,30. Julian ishte gjithmonë nga fryma kur ai erdhi në, por më pas kam pasur një ndikim të caktuar në atë kështu që ai e bëri atë dhe shumë ndërgjegje.

Në vitin 1961 u dha Shuinger një doktoratë nderi nga Purdue. Në propozimin e tij për këtë shkallë Hubert M James ka shkruajtur më 6 dhjetor 1960 në lidhje me kontributet e Shuinger së. Duke folur për kohën e tij në Laboratorin James Rrezatimi ka shkruajtur:

Ndërsa në Laboratorin Shuinger Rrezatimi shpikur metoda të rëndësishëm në teori fushë elektromagnetike, të cilat janë punësuar gjerësisht në zhvillimin e teorisë së udhëzon valë. Ai zhvilluar teknika variational se prodhuar përparime të mëdha në fusha të ndryshme të fizikës matematikore. Akoma më të rëndësishme janë kontributet e tij për zhvillimin e formë moderne e Elektrodinamika kuantike, përmes futjes së renormalization "teknikë. Për këtë punë ai mori Natyra e dritës çmimin e Akademisë Kombëtare të Shkencave, dhe ndanë me Kurt Gödel çmimin e parë prej 000 $ 15 Çmimi Albert Einstein për arritjen e Shkencave të Natyrës.

Pavarësisht se në pushim të mungesës në Purdue ai u gradua të Kërkimeve Profesor i fizikës teorike ka. Megjithatë, kur ai kishte mbaruar punën e tij të luftës ai dha dorëheqjen nga funksioni i tij në Purdue për të marrë një post në Harvard. Ai punoi në Universitetin e Harvardit 1945-1972, së pari si një Associate Professor, por duke u graduar profesor të plotë në vitin 1947. Vit ai u bë profesor i plotë ai u martua me Clarice Carrol e Bostonit.

Shuinger ishte një nga shpikësit në vitet 1940 të teorisë së renormalization, të përmendura më lart. Kjo teori lejon grimcave individ të konsiderohet nga një pikëpamje e largët. Palë Virtual thermije nuk janë të konsiderohet individualisht por më tepër që rrethojnë grimcat virtuale ndikim pamjen e pjesëz origjinal. Në 1951 ai propozoi, çfarë është sot quhet efekt Shuinger në Elektrodinamika kuantike, ku elektron-palë pozitron janë thithur nga një vakum nga një fushë elektrike. Kjo nuk është konfirmuar ende nga eksperiment.

Në vitin 1957 punën e tij teorike e çuan atë në përfundimin se ka qenë dy të ndryshme neutrinot e lidhur me elektrone dhe një me muon. Më pas punës eksperimentale ka verifikuar këto konkluzione teorike. Ai shpik teori burim, i cili merret në mënyrë të njëtrajtshme me fort ndërvepruese grimcave, fotone, dhe gravitons. Zhvillimin e tij e këtyre ideve të siguruar një kornizë të përgjithshme për të gjitha dukuritë fizike.

Fituesi Shuinger ishte i përbashkët i Çmimit Nobel për Fizikë (1965) për punën e tij në formulimin e Elektrodinamika kuantike dhe kështu pajtimit mekanika kuantike me Einstein 's teoria speciale e relativitetit. Kjo temë, me origjinë me punën e Dirakut, ishte studiuar në mënyrë të pavarur nga Feynman i cili ishte një fitues të përbashkët të çmim.

Fjala Prezantimi dhënë nga Ivar Waller në rastin kur Shuinger mori çmimin Nobel vënë punën e tij në kontekst si vijon:

Elektronet e një masë atomike sipas ligjeve të mekanikës kuantike themeluar në 1925 dhe vitet e ardhshme në vijim. Për atom hidrogjeni, i cili ka vetëm një elektron dhe si pasojë është atom thjeshta për të hetuar teorikisht, llogaritja e levizjes elektronike në fushën elektrike e bërthamës çuar në rezultatet e saktësisë të tillë që 20 vitet e kaluar deri në ndonjë gabim të teori mund të gjendet eksperimentalisht. Kjo ndodhi, megjithatë, në vitin 1947 kur mish qengji dhe bashkëpunëtorit të tij të Retherford zbuluar se disa nga nivelet e energjisë së hidrogjenit i cili duhet të përkojë teorikisht në fakt ishin zhvendosur disi në lidhje me njëri-tjetrin. Një rezultat i rëndësishëm i punës së fituesit e Çmimit Nobel për këtë vit çmimin ... ishte shpjegim i Qengjit-shift. ...

Pothuajse njëkohësisht me zbulimin e Qengjit-ndryshim tjetër veçanti u gjet nga Foley Kusch dhe bashkëpunëtor i tij, që e bëri të qartë se momenti magnetik i elektroneve është disi më e madhe se ishte marrë më parë. Duke përdorur metodën e renormalization të cilën ai edhe e zhvilloi Shuinger ishte në gjendje të provojnë se një kontribut të vogël anormal duhet të shtohet për vlerën e momentit magnetik pranuar deri atëherë. Llogaritjen e tij ranë dakord me eksperimente. Llogaritjen Shuinger ishte me të vërtetë se sa më parë dhe shumë i rëndësishëm për interpretimin e duhur të këtyre matjeve.

Shuinger kishte zhvilluar formalizmi i Elektrodinamika kuantike të reja në disa gazeta themelore .... Ai ka bërë edhe ky formalizëm më e dobishme për llogaritje praktike.

Nga 1972 deri në vdekjen e tij në 1994 Shuinger punoi në Universitetin e Kalifornisë, Los Anxhelos. Ai ishte i respektuar jashtëzakonisht, ishte një pedagog shumë të talentuar, dhe mbikëqyrur një varg të studentëve të diplomuar mbresëlënëse. Gjatë karrierës së tij ai e mbikëqyrur mbi 70 studentë doktorature, 3 prej të cilëve kanë marrë çmime Nobel.

Shuinger studentët e tij i dha shumë më tepër se udhëzime mbi hulumtimet e tyre. Ai u dha atyre një thellësi të mirëkuptimit dhe një zotërim të fushës që lejohet çdo të mos bëhet një dishepull Shuinger, por një shkencëtar i pavarur.

Megjithë këtë arkiv të dhënash të shquar të të arriturave, ai u rrekën të bëhet gjithnjë e më të vetmuar në punën e tij si ai u rrit më të vjetër. Kjo do të thotë se ai nuk kishte si shumë ndikim në zhvillimet e më vonë si një do të pritet.

Shënime për t'i mbuluar këtë përmbledhje e kontributeve të tij:

Shuinger ishte një nga shkencëtarët më të rëndësishëm dhe me ndikim të shekullit të njëzet. Lista e kontributin e tij është vënie në skenë, nga puna e tij e hershme të çojnë në parim veprimit Shuinger, Euklidiane fushën e teorisë kuantike, dhe Gjeneza e modelit standard, që të punojnë më vonë ngarkuar çmuar më magnetike dhe efekt Kazimirit.

Në ai është përshkruar si më poshtë:

Trashëgiminë Julian Shuinger shkon larg përtej punën e tij të botuar. Ligjëratat e tij ishin elegante, i kulluar dhe origjinale (nuk bëri asgjë të njëjtën mënyrë dy herë), veprat e artit dhe fizikës dyja.

Çmimi Nobel për Fizikë nuk ishte sigurisht Shuinger vetëm nderim marrë. Në kundërshtim ai mori nderon shumë, disa prej të cilave i kemi përmendur më lart, duke përfshirë çmimin e parë Einstein (1951), Medaljen Kombëtare të Shkencave (1964), doctorates nderi nga Universiteti i Purdue (1961) dhe Universitetin e Harvardit (1962), dhe Natyra e dritës Çmimin e Akademisë Kombëtare të Shkencave të Shteteve të Bashkuara (1949).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland