Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Heinrich Eduard Schroeter

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Jan 1829

Königsberg, Germany (now Kaliningrad, Russia)

3 Jan 1892

Breslau, Germany (now Wroclaw, Poland)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Heinrich Schröter frekuentuar shkollën e mesme në Königsberg, pastaj në 1845 ai hyri në Universitetin e Königsberg për të studiuar matematikë dhe fizikë. Atje ai u mësoi nga Friedrich Richelot.

Pas bëjnë shërbimin ushtarak ai ka studiuar në Universitetin e Berlinit për dy vjet. Në Berlin ai ishte i mësuar nga Dirichlet dhe Shtajner. Shtajner ka një ndikim të madh në Schröter të cilët kaluan shumicën e jetës së tij të punës në gjeometri. Megjithatë doktoraturë e tij ishte marrë nga Königsberg në vitin 1854 ku disertacionit të tij ishte mbikqyrur nga funksionet Richelot më eliptik.

Schröter pastaj leksione në Universitetin e Breslau, duke u bërë profesor atje në vitin 1858. Ai ka mbetur atje për pjesën tjetër të jetës së tij. Vitet e fundit e tij ishin prekur pak keq me shëndet të sëmurë dhe ai vuante nga paraliza.

Schröter edited Shtajner 's leksione mbi gjeometri sintetike, botuar më pas një libër i madh Die Theorie der Oberflächen në 1880. Kjo punë në teorinë e rendit të dytë dhe sipërfaqet kthesa e tretë që vazhdon Shtajner hapësirë 's work. Në 1888-Schröter botuar në aeroplan kthesa e tretë me qëllim dhe në 1890 ai publikoi studimin e tij mbi-kthesa hapësirë të katërt qëllim.

Ndër nxënësit e tij ishin Rudolf Sturm.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland