Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Friedrich Wilhelm Karl Ernst Schröder

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 Nov 1841

Mannheim, Germany

16 June 1902

Karlsruhe, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernst Schröder 's punën e rëndësishme në fushën e algjebër, i vendosur teori dhe logjikës. Ai studioi në Hessen dhe Kirchhoff pastaj nën Franz Neumann. Puna e tij më urdhëroi vendos dhe numrat rendor është thelbësore për të subjektit.

Në 1877 në "Der Operationskreis Schröder des Logikkalkuls, ndikuar nga Boole dhe Grassmann, theksoi dual i bashku (ndërprerje) dhe veçim (bashkimit) që tregon se si Teorema e dyfishtë mund të gjendet. Ai duket të jetë i parë për të përdorur logjikën matematikore afat dhe ai krahason algjebër dhe logjikën e Boole duke thënë:

Ka sigurisht që është një kontrast të objekteve të dy operacione. Ato janë krejtësisht të ndryshme. Në aritmetikë, letrat janë numra, por këtu, ata janë koncepte arbitrare.

Vorlesungen über die der corp Algjebra, një punë të madhe të botuar midis 1890 dhe 1905 (ajo ishte përfunduar nga E. Müller pas vdekjes së tij), Schröder dha një përshkrim të hollësishëm të logjikës algjebrike, me kusht që një burim për Tarski për të zhvilluar teorinë moderne algjebrike dhe dha një bibliografi të gjerë historinë e logjikës. Teoria e grilë gjithashtu u rrit nga e kësaj pune.

Përveç punës së tij në logjikën ai shkroi një artikull i rëndësishëm Über iterierte Functionen (1871) shpesh përmendet si një bazë e teorisë moderne e sistemeve dinamike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland