Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Otto Schreier

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 March 1901

Vienna, Austria

2 June 1929

Hamburg, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oto Schreier diplomuar nga shkolla e mesme në Vjenë, në korrik 1919. Ai hyri në Universitetin e Vjenës në vitin 1920 për të studiuar matematikë. Në Vjenë ai ndoqi kurse leksion nga Wirtinger, Furtwängler, Hahn, Reidemeister, Rella, Lense dhe Vietoris. Doktoraturës e tij, e mbikqyrur nga Furtwängler, u dha për një tezë Über die Erweiterung von Gruppen (Më zgjerimin e grupeve) në 8 nëntor 1923.

Pas marrjes së doktoraturës së tij, Schreier shkoi në Hamburg dhe punoi deri në vdekjen e tij në Seminarin Mathematische. Ai u emërua në postin e ndihmës në verë 1925 dhe punoi për habilitation e tij. Në fakt Schreier kurse i dha leksion, me kërkesën e fakultetit matematikore, para përfundimit të habilitation tij. Kjo është dhënë zyrtarisht më 1 dhjetor 1926 për një tezë të drejtë Untergruppen Die Gruppe der freien (nëngrupegrupeve të lirë).

Schreier ishte ofruar një rang profesori në Universitetin e Rostock në vitin 1928 dhe vendosi që të pranojë pozitën, por ai preferoi që të presë deri në verën e vitit 1929, para marrjes së deri pas. Gjatë fillimit të seancës Schreier 1928/29 leksione mbi teorinë funksion duke kurse paralele në Hamburg dhe Rostock. Megjithatë, rreth Krishtlindjeve të 1928, një sëmundje e cila kishte qenë përkeqësim të vazhdueshëm të penguar atë të vazhduar me leksionet e tij. Ai vdiq pesë muaj më vonë në moshën 28-vjeçare e një "infektim i përgjithshëm". Drogë sulpha zbuluar pak vite më vonë ndoshta do të kanë shpëtuar jetën e tij dhe për këtë arsye do të kishte ndryshuar në masë të madhe zhvillimin e teorisë së grupit kombinator.

Schreier u ndikua shumë nga Furtwängler dhe Reidemeister. Letër e tij të parë në vitin 1924 i dha një provë të thjeshtë algjebrike e një teoremë mbi grupet e sheshtë, e cila përgjithësuar një teoremë të dhënë nga Dehn 10 vjet më parë. Ai mund të ketë qenë drejtuar drejt teoremen kryesore, e cila dëshmon se nyjet e dalë disa nuk ishin isomorphic për imazhet e tyre pasqyrë, nga Reidemeister. Këto nyjet dha rritet në grupe të cilat ishin të lira produkteve me një nëngrup shkrirë së bashku dhe Schreier studiuar këtë pronë në detaje në një letër 1927.

Schreier do të jetë mirë mend për punën e tij në nëngrupe të grupeve të lirë të cilën ai ka studiuar në tezën e tij habilitation. Ai publikuar rezultatet në vitin 1927 në gazeta Die Gruppe der freien Untergruppen që është përshkruar si

... një nga gazetat më të rëndësishme të botuar ndonjëherë në teorinë e grupit kombinator. Ajo mori një kohë të gjatë për të gjitha aspektet e saj për t'u bërë efektive, dhe ajo përmban shumë më tepër se sa tregon titullin.

Në janar 1926 Schreier mori pjesë në një leksion dhënë nga Reidemeister në Hamburg në gjetjen e prezantimeve për nëngrupe normale e grupeve të paraqitur finitely. Reidemeister metodën e tij të botuar më vonë në vitin 1926. Schreier, i cili mori një qasje më shumë në krahasim me algjebrike gjeometrike s qasje Reidemeister ', ishte në gjendje të japë Reidemeister' s metodë për të nëngrupe arbitrar dhe, nga cleverly zgjedhur gjeneratorët për nëngrup, ishte në gjendje të thjeshtojë shumë prezantimit të marra. Schreier metodën e tij të botuar në vitin 1927 gazeta e tij Die Untergruppen der freien Gruppe.

Punë tjera të Schreier është përshkruar si më poshtë.

... Schreier bërë kontribute të rëndësishme në pjesë të tjera të teorisë grupit. Grupet klasike gënjej ... mund të konsiderohet si hapësira topological. Schreier (1927) tregoi se grupi themelore të tillë është gjithmonë një hapësirë abelian. Schreier (1928) gjetur një sqimë të rëndësishme të Jordanisë themelore - Teorema mbajtës, 39 vjet pas publikimit të Mbajtëse 's letër. Është e rrallë që një i tillë përdoret gjerësisht dhe teorema bazë mund të thellohet pas një kohë kaq të gjatë. (Në këtë rast, diçka edhe më e pazakontë ka ndodhur. Zassenhaus (1934) zbuluan një përmirësim të dytë e teorema.)

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland