Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Friedrich Hermann Schottky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 July 1851

Breslau, Germany (now Wroclaw, Poland)

12 Aug 1935

Berlin, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Friedrich Schottky ndoqi Gjimnazin Humanistisches Shën Magdalenen në Breslau. Pas diplomimit nga Gjimnazi ai hyri Universitetit të Breslau në 1870, u diplomua në vitin 1874. Pas largimit nga Breslau ai ka studiuar në Universitetin e Berlinit nën Weierstrass dhe Helmholcit dhe mori doktoratën e tij në vitin 1875.

Pas marrjes së doktoraturës së tij, Schottky mësohen në Universitetin e Berlinit nga 1875 deri 1882 kur ai u emërua profesor i matematikës në Cyrih. Ai zhvilloi këtë takim në Cyrih për dhjetë vjet para se të vendosej në një karrige në Universitetin e Marburg në 1892. Mbajtja e deri veprimin e tij çdo dhjetë vjet ai shkoi në një karrige në Universitetin e Berlinit në vitin 1902, por mbeti atje për njëzet vjet derisa ka dalë në pension në 1922.

Shumica e shqetësimeve Schottky e punës eliptik, funksionet dhe abelian theta. Teza e tij e doktoraturës është një kontribut i rëndësishëm për të mappings conformal të shumohen domains lidhur aeroplan. Kjo ishte origjina e hartës së një domain kufizohet nga tri qarqe shkëput që ofron një shembull i një funksion automorphic me një kufi caktuar Cantor.

Teza Schottky gjithashtu diskuton mappings conformal të fushave të kufizohet nga harqeve rrethore dhe konik. Kjo punë u botua në vitin 1877. Teorema Schottky's (1904) është e lidhur me teorema Picard's.

Schottky botuar 55 gazeta dhe, në 1880, një libër Abriss einer Theorie der Abel'schen Functionen von drei Variablen. Në Hans Freudenthal shkruan:

Puna e tij është e vështirë për të lexuar. Edhe pse ai ishte një student i Weierstrass, qasja e tij në funksion teori ishte Riemannian në shpirt, e kombinuar me ashpërsi Weierstrassian.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland