Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Arthur Moritz Schönflies

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 April 1853

Landsberg an der Warthe, Germany (now Gorzów, Poland)

27 May 1928

Frankfurt am Main, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Arthur Schönflies ishte një student në Universitetin e Berlinit nga 1870 deri më 1875 punon nën Kummer dhe Weierstrass. Ai mori një doktoraturë nga Berlini në vitin 1877 dhe vitin e ardhshëm ai mori një post si një mësues në një shkollë në Berlin. Në 1880 ai shkoi në Colmar në Alsace për të mësuar.

Ai pastaj ka shkruajtur Habilitation tezën e tij që ai paraqiti në Göttingen, duke u dhënë në kualifikimin 1884. Klein punoi për të ngritur një karrige e matematikës aplikuar në Göttingen dhe në 1892 Schönflies u emërua në këtë karrige.

Ai u largua nga Göttingen në vitin 1899 për të marrë një karrige në Königsberg, pastaj në 1911 ai u bë profesor në Akademinë e Shkencave Sociale dhe Ekonomike në Frankfurt. Kjo Akademia u bë një universitet në vitin 1914. Schönflies përfundoi karrierën e tij në Universitetin e Frankfurtit, ku ai shërbeu si profesor nga 1914 deri 1922 është rektor i Universitetit në seancën e 1920-21.

Schönflies punuar parë në gjeometri dhe kinematikë por u bë më i njohur për punën e tij në teorinë e caktuar dhe kristalografi. Klain sugjeroi problemin e gjetjes së grupeve të crystallographic hapësirë në fund të 1880. Me 1891 ai kishte gjetur listën e plotë të 230 grupeve të tilla. Prezantimin e tij të grupeve të hapësirës crystallographic botuar në 1892 përdorur aspektet më të fundit të teorisë grupit dhe u bë një klasike në këtë temë.

Në fakt klasifikimi i grupeve hapësirë crystallographic është bërë në mënyrë të pavarur nga ES Fedorov. Schönflies korrespondonin me Fedorov dhe korrigjuar disa gabime të vogla në klasifikimin e tij. Ai ribotuar klasifikimit të tij në vitin 1923 dhe në të njëjtin vit ai botoi një libër mbi kristalografi.

Në rreth 1895 Schönflies kthyer vëmendjen e tij ndaj teorise se bashkesive dhe topologji. Ai shkroi shumë vepra të cilat ishin të rëndësishme në kohën që ata u botuan, por ata ishin të zëvendësohet, por duke Hausdorff 's Grundzüge der Mengenlehre në 1914. Tre dokumente të rëndësishme në topologji avion provuar invariance topological e dimensionit të sheshit. Puna e tij përmban boshllëqe dhe gabime të cilat u hetuar nga Brouwer që bëri disa zbulime të thellë nga studiojnë këto gabime.

Schönflies gjithashtu shkroi mbi kinematikë dhe gjeometria projektive. Ai shkroi libra mbi gjeometri deskriptive dhe gjeometri analitike dhe një libër mësimi gur së bashku me Nernst. Në 1895 Schönflies redaktuar Plücker 's punon plotë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland