Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Oscar Xavier Schlömilch

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

13 April 1823

France

7 Feb 1901

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oskar Schlömilch mësim në Jena dhe Dresden. Cauchy 's teknikat në analizë u bë i njohur edhe në Gjermani me tekstet Schlömilch's. Në 1847 ai dha një formulë të përgjithshme mbetet e mbetur në seri Taylor.

Ai zbuloi një zgjerim të rëndësishëm seri e një funksion arbitrare në kuptimin e funksioneve Bessel në 1857.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland