Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Wilhelm Schickard

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 April 1592

Herrenberg (near Tübingen), Württemberg (now Germany)

24 Oct 1635

Tübingen, Württemberg (now Germany)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Wilhelm Schickard u arsimua në Universitetin e Tübingen. Pas marrjes shkallën e tij të parë, në vitin 1609 BA dhe MA në 1611, ai vazhdoi për të studiuar teologji dhe gjuhët orientale në Tübingen deri në 1613.

Në 1613 ai u bë ministër Lutheran në qytetet rreth Tübingen. Ai vazhdoi të punojë me këtë kishë deri 1619 kur ai u emërua profesor i hebraisht në Universitetin e Tübingen. Schickard ishte një shkencëtar universal dhe mësoi gjuhët biblike si aramaike, si dhe hebraisht në Tübingen.

Në vitin 1631 ai kishte më tepër një ndryshim të subjektit të caktuar profesor i astronomisë në Universitetin e Tübingen.

Hulumtimi i tij ishte i gjerë dhe përfshinte astronomi, matematikë dhe vrojtimin. Ai shpiku makineri shumë si një për të llogaritur datave astronomike dhe një për gramatikën Hebrew.

Ai gjithashtu ka bërë përparime të ndjeshme në mapmaking, duke treguar se si të japin harta të cilat ishin shumë më të sakta se sa ato që janë aktualisht në dispozicion.

Gjatë para se Paskali dhe Leibnitz, Schickard shpiku një makinë duke llogaritur në vitin 1623 e cila ishte përdorur nga i Keplerit. Ai shkroi për të Keplerit sugjeruar një mjet mekanik për të llogaritur ephemerides.

Schickard korrespondonin me shumë shkencëtarë duke përfshirë Boulliau, Gassendi dhe i Keplerit.

Ndër aftësitë e tij të tjera, Schickard ishte i njohur si një gdhendës si në dru dhe në copperplate. Schickard vdiq nga plaga ose në ditën e dhënë më lart, ose, ndoshta, një ditë më parë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland