Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Georg Scheffers

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Nov 1866

Altendorf (near Holzminden), Germany

12 Aug 1945

Berlin, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Georg Scheffers studiuar në Leipzig 1884-1888 marrjen e doktoraturës së tij në 1890. Nga 1896 ai ligjëroi lëndët në Darmstadt bëhet një profesor të plotë atje në vitin 1900. Në 1907 ai u emërua në Charlottenburg ku ai mbajti kryetari i matematikës derisa ka dalë në pension në 1935.

Gënjeshtra ishte në Leipzig nga 1886 deri 1896 dhe ka ndikuar në masë të madhe punë Scheffers '. Gënjeshtër sugjeroi temë për tezën e doktoraturës në transformimet kontakt aeroplan dhe gjithashtu temë për Habilitationsschrift e tij mbi sistemet e numrave komplekse.
Punë më të rëndësishme Scheffers ', i frymëzuar edhe nga gënjej, ishte një letër në 1903 në Abel' s teorema.

Më vonë në jetë ka shkruajtur tekstet Scheffers shumë popullor matematikë dhe Gënjeshtra redaktuar 's punon.

Tema e tij e preferuar ishte gjeometrise diferenciale dhe këtu ai zbuloi shumë prona e kthesa të veçantë dhe sipërfaqet e tokave. Ai ishte një shkrimtar i shquar në subjekt llogaritë e tij duke i dhënë shumë të shkëlqyer të punës së tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland