Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alice Turner Schafer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 June 1915

Richmond, Virginia, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

T Schafer Alice 's emrit para se ajo ishte martuar Alice Turner. Alice nëna vdiq në lindjen e fëmijës dhe Alice u sollën nga në Scottsburg, Virxhinia nga një Dickerson tezen Pearl. Babai i saj vdiq shumë kur ishte e re dhe Alice Pearl Dickerson vepruar si një nënë në çdo mënyrë, në mënyrë të veçantë ka për qëllim mbështetjen e saj arsimore si ajo u rrit. Një hallë e dytë ka ndihmuar për të mbështetur financiarisht Alice.

Alice ndoqi shkollën fillore në Scottsburg, Virxhinia dhe interesin e saj e parë ishte në shkrim në vend se në matematikë. Ndarja e gjatë duket se kanë dhënë temë e parë matematikore të interesit Alice. E pra kjo është e vështirë të besohet se dikush mund të gjeni ndarjes së gjatë frymëzues, por me të vërtetë nuk ishte e ndarjes së gjatë vetë se intriguar e saj sa më shumë që është fakt se mësuesit e saj tha se ajo kurrë nuk do të zot koncept të tillë të vështirë. Edhe si nxënës i shkollës fillore Alice tregoi vendosmërinë që do të karakterizonte jetën e saj. Ajo gjithmonë u rrit në një sfidë.

Në Shkollën e Lartë Alice vazhduar të zhvillojnë një interes në matematikë dhe tezeve dy saj mbështetur dëshirën e saj për të vazhduar studimet në universitet për të studiuar atë temë. Megjithatë drejtor shkolle i Shkollës së Mesme që Alice ndoqi ishte shumë pak përkrahës. Alice Kur e pyetën për të shkruar një letër për të mbështetur kërkesën e saj për një vend në Universitetin e Richmond për të studiuar matematikë, ai u përgjigj se matematika nuk ka qenë një subjekt për vajzat dhe se ai vetëm do të mbështetur kërkesën e saj në universitet, nëse ajo zbatohet për të studiuar histori .

Nga njëra anë Universitetin e Richmond ishte i predispozuar të mirë ndaj grave se Lartë Alice's drejtor shkolle Shkolla ishte për ata e pranuan atë për të studiuar matematikë dhe i dha një bursë e saj, por nga ana tjetër ka pasur diskriminim të ashpër ndaj grave që ishin duke studiuar atje. Për shembull, gratë nuk janë të lejuara në bibliotekë dhe ata kishin për të bërë një kërkesë për një libër që ata pastaj u desh të studiojnë në dhomën "gratë e leximit". Edhe pse ka pasur disa Matematikanë gratë në stafin, ata ishin të lejuar vetëm për të mësuar më shumë materiale elementare. Një nga njerëzit që mësoi materiale më të avancuar, si analizë, haptazi deklaroi se ai do të donte të dështojnë të gjitha gratë që mori rrugën e tij.

Ajo sot është e vështirë të besohet se universitetet janë si kjo, por unë [EFR] e di kur unë isha një student në 1960 profesori i anglishtes do të klasës ese studentët dhe ktheni ese çdo njeri në atë mënyrë individuale, duke i flakur ese të gjitha gratë mbi stol në para. Shumica e studentëve të gjuhës angleze ishin gra dhe një ditë ai erdhi në klasë, pa se atje ishin gra vetëm studentët atje, dhe tha: "Unë shoh askush nuk ka kthyer deri sot" dhe u nis! Le të kthehen në Alice dhe vitet e saj universitare.

Ajo mori BA shkallën e saj nga University of Richmond në 1936. Ajo kishte kryer jashtëzakonisht të mirë dhe në vitin e tretë kishte fituar çmimin Crump për analizë të vërtetë. Megjithatë, edhe pse ajo do të pëlqente që të vazhdojnë të studiojnë diplomuar, ishte e vështirë për familjen e saj për të siguruar mbështetjen e nevojshme financiare dhe Alice vendosur për të mësuar për të fituar para. Ajo dha mësim në një shkollë të lartë në Glenn Allen Virxhinia për tre vjet.

Në 1939 Alice Turner ishte dhënë një bursë për të mundësuar e saj për të ndërmarrë studime pasuniversitare në Universitetin e Çikagos. Një tjetër student pasuniversitar në Universitetin e Çikagos i cili ajo u takua atje ishte Riçard Schafer. Dy ishin martuar në 1942, pasi të dy kishin përfunduar doctorates e tyre. Alice Schafer, si ajo ishte për t'u bërë, ka qenë dhënë një MS nga Çikago dhe atje vazhduan të studimit për doktoraturë e saj nën PE Lane. Sipas Lane ajo studioi diferenciale Gjeometria projektive dhe dorëzuar disertacionin e saj më të Singularities Space kthesa. Në fakt më vonë ajo botoi dy gazeta të bazuar në punën e disertacionit të saj: "Dy kthesa singularities e hapësirës u shfaq në Fletoren Duke matematike në vitin 1944, dhe lagje të valëzim një pikë në një vijë e lakuar hapësirë u shfaq në Journal Amerikane të Matematikës në vitin 1948. Parë e këtyre studimeve pika njëjës të cilat:

... janë pika lakim dhe pikat e planare. Lakorja supozohet të jetë analitik dhe kështu mund të përfaqësohen në lagjen e pikës në fjalë nga seri pushtet. Zgjedhja e duhur projektive Sistemi koordinativ lejon uljen e këtyre seri pushtet me format e thjeshta kanonik. Me ndihmën e këtyre seri pushtetit kanonik, [Schafer] buron Teorema e shumta në lidhje me sipërfaqet që ngjitem me kurbë dhënë në pikën njëjës, në lidhje me pjesët e tangjent developable në lagjen e pika njëjës dhe në lidhje me parashikimet e kurbë dhënë.

Pas martesës së saj dhe dhënien e saj të doktoraturës Schafer mësohet në një numër të madh të Kolegjeve dhe Universitetet. Emërimi i saj i parë ishte në Connecticut College në vijim të cilën ajo kaloi një vit në Laborator Johns Hopkins të Aplikuara Fizika ndërmarrje të punojë për të kontribuar drejt përpjekje të luftës. Pas kësaj ajo mbajti takime në: Universitetin e Michigan; Douglass Kolegji; Swarthmore College në Swarthmore, Pennsylvania, Drexel Instituti i Teknologjisë në Philadelphia, Pennsylvania (i quajtur Universiteti Drexel pas 1969) dhe Universitetit të Connecticut. Pas kësaj ajo u kthye në Connecticut College, ku ajo u bë për profesor të plotë.

Nga 1962 bashkëshorti i saj, Richard ishte duke punuar në Massachusetts Institute of Technology dhe Schafer u emërua në Wellesley College, kolegj privat të grave në Wellesley, Massachusetts. Jo shumë kohë pasi u emëruar atje ajo u bë Shef i matematikës. Në 1980 ajo u nderua duke u quajtur Helen Dita Gould Profesor i matematikës në Wellesley College. Një nga risitë Schafer është shumë arsimore në Wellesley ishte një eksperiment arsimor në 1976 që kanë për qëllim parandalimin e studentëve të bëhet i frikësuar e matematikës. Ajo në pension në vitin 1980, por ka mbetur në Wellesley për dy vjet të tjera gjatë të cilit ajo ishte kryetar i afirmativ Wellesley e Programit të Veprimit.

Në këtë kohë Schafer ishte 67 vjeç, por ajo e humbi të mësimdhënies kështu që pas kësaj ajo mësoi në Kolegjin Simmons dhe ishte i përfshirë në programin e menaxhimit në Seminare Radcliffe College. Richard Schafer, burri Alice's, në pension nga Massachusetts Institute of Technology në vitin 1988 dhe shkoi në Arlington, në Virginia. Schafer, tani 73 vjeç, ende i kërkuar për të mësuar dhe ajo u bë profesor i matematikës në Universitetin Marymount. Ajo në pension, ndoshta për herë të fundit, në vitin 1996 në moshën 81 vjeç.

Schafer ishte një nga anëtarët themelues të Shoqatës për Gratë në Matematikë dhe në vitin 1971 ajo u zgjodh si Presidenti i dytë që shërben 1973-75. Në vitin 1990 Shoqata për Gratë në Matematikë themeluar Schafer T Alice Matematikë Çmimi për nder të saj.

Në vitin 1964 Schafer marrë një diplomë nderi nga Universiteti i Richmond. Pastaj Westhampton College në atë universitet dhënë saj nderuar Alumna çmimin e tyre në vitin 1977. Në 1985 Alice Schafer u zgjodh anëtar i Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës.

Në janar të vitit 1998, Shoqata e matematike të Amerikës dhënë Yueh-xhin Gung dhe Dr Charles Y Hu Çmimin për të nderuar Shërbimi në Matematikë të Alice Schafer. Pari paraqiti në vitin 1990, kjo është Shoqata matematike të Amerikës 's çmimin më prestigjioz, të dhënë në njohjen e shërbimit të shquar të komunitetit matematikore.

Citim lexon në pjesë:

Curriculum vitae të Alice T Schafer listat e dy specialisations: Algjebra abstrakte (teori grup) dhe gratë në matematikë. Karriera e saj si një mësues matematike evoluar në e saj duke u bërë kampion për shkak të pjesëmarrjes së plotë të grave në matematikë. ...

Si një mësues matematike, ajo championed pjesëmarrjen e plotë të grave në matematikë. Ajo ka qenë një rol model i fortë për shumë gra dhe ka punuar për të ngritur grupe mbështetje për gratë në matematikë, për të eliminuar barrierat ballafaqohen gratë në studimin e tyre të matematikës dhe pjesëmarrjen e komunitetit në matematikë, dhe për të ofruar mundësi dhe nxitje për gratë në matematikë. ...

Profesor Schafer është i njohur për dashurinë e saj të njerëzve, energjia e saj pakufi, dhe vendosmërinë e saj të ashpër për një arsye të drejtë. Arritjet e saj të përjetshme dhe përpjekjet e saj kërkime për të siguruar mundësi për të gjithë Matematikanë të bëjë një marrës i saj më i denjë i Yueh-xhin Gung dhe Dr Charles Y Hu Çmimin për të nderuar Shërbimi në Matematikë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland