Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Leonard Jimmie Savage

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Nov 1917

Detroit, Michigan, USA

1 Nov 1971

New Haven, Connecticut, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Egër ishte arsimuar në Central High School, Detroit dhe hyri në Universitetin e Miçiganit, Ann Arbor për të studiuar matematikë. Ai mori BS e tij në 1938, pas tre vjet më vonë ka marrë PhD e tij me një tezë e doktoraturës është në metrikë dhe gjeometrinë diferenciale. Teza e tij e doktoraturës Aplikimi i vektorial Metodat për Studimin e Largësia Spaces ishte e mbikqyrur nga Sumner Myers.

Ai kaloi në seancën e 1941-42 Instituti për Advanced Study at Princeton, ku ai vazhdoi të punojë në matematikë të pastër. Në 1944 ai u bashkua me Research Group Statistikave në Columbia University - këtë veprim në statistikat ishte sugjeruar nga von Neumann i cili e kishte njohur talentin e tij kur Savage ishte në Princeton.

Savage shkroi mbi themelet e statistikave që çoi atë në pyetje të thellë filozofik ashtu edhe rreth statistikave dhe njohuri në përgjithësi. Drejtimi tjetër kryesor i punës së tij ishte për të studiuar kumar si një burim për nxitjen e problemeve në probabilitet dhe teori vendim.

Libri Savage's Parimet e Statistikave (1954) është ndoshta arritja e tij më e madhe. Ajo tregon von Neumann 's ndikim dhe gjithashtu që të Ramsey. Libri i konsideron probabilitetin subjektive dhe shërbimeve. Ajo fillon me gjashtë aksiomat, të cilat janë të dyja të motivuar dhe do të diskutohet, dhe nga këto janë të konkludohet ekzistimi i një probabilitet subjektive dhe një funksion të shërbimeve. Një rast i veçantë i një funksion të shërbimeve ishte futur nga von Neumann dhe Morgenstern e tyre në teorinë e lojrave.

Një punë e rëndësishme nga Savage është Si të rrezikoj në qoftë se ju duhet të: pabarazitë për proceset stochastic në 1965, të shkruar së bashku me L Dubins.

Artikuj të tjerë të shkruar nga Savage kanë të bëjnë me konkluzion statistikor, në veçanti qasjen Bayesian. Ai paraqiti teste Bayesian hipoteza dhe vlerësim Bayesian. Qasja e tij Bayesian, megjithatë, kundërshtuan pikëpamjet e Fisher dhe Neyman. Në vitet e tij më vonë ai shkroi mbi filozofinë e statistikave.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland