Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Anatoly Samoilenko

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Jan 1938

Potiivka, Radomyshl, Zhytomyr oblast, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Anatoli Samoilenko ka lindur në Ukrainë perëndimore. Ai u diplomua në Universitetin e Kievit në vitin 1960 dhe u emërua në Institutin e matematikës e Akademisë së Shkencave të Ukrainës në Kiev. Ai ka dhënë mësim në Universitetin e Kievit nga 1967. Në vitin 1988 Samoilenko u emërua Drejtor i Institutit të matematikës në Kiev.

Samoilenko punuar në të dyja lineare dhe jolineare ekuacionet diferenciale të zakonshme. Në 1960 ai ka studiuar ekuacionet diferenciale jolineare të zakonshëm me veprim impulsiv. Me kontributet nga M Perestiuk, Samoilenko vënë aplikimin e metodave asymptotic për zgjidhjen e sistemeve të shkëputur dhe impulsiv në një bazë rigoroz. Kjo punë vazhdoi gjatë një periudhe të gjatë dhe ishte shkruar në një monografi të rëndësishme të përbashkët në 1987.

Petryshyn shkruan në:

Kontributi i tij më origjinale ishte numerike-metodë analitike për studimin e zgjidhjeve periodike te ekuacioneve diferenciale me anën e periodik djathte. Një monografi mbi metodën e konvergjencës të përshpejtuar, të shkruar së bashku me Samoilenko, N Bogoliubov, dhe YU Mytropolsky në vitin 1969, jep një analizë shterrues të shpejtësisë e konvergjencës, llogarit gabim, stabilitetin, dhe aplikimet.

Samoilenko ishte që të ndërmarrë disa projekte të përbashkëta me Mytropolsky i cili ishte Drejtor i Institutit të matematikës në Kiev, ku ai punoi. Përveç punës të përmendura më lart kanë punuar së bashku në teorinë e lëkundje multifrequency, pastaj më vonë në një sistem të ekuacioneve evolucioniste me koeficientët periodike dhe e kushtëzuar periodik. Kjo punë e fundit ishte bërë në bashkëpunim me D Martyniuk dhe tre prej tyre botuar një monografi mbi rezultatet e tyre në vitin 1984.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland