Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gregorius Saint-Vincent

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Sept 1584

Bruges, Belgium

27 Jan 1667

Ghent, Belgium

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gregori i Saint-Vincent filloi studimet në Kolegjin e Jezuitëve e Bryzh në 1595. Ai shkoi në Douai në Francën veriore në vitin 1601, duke studiuar matematikën dhe filozofinë atje. Saint-Vincent hyrë rendit jezuit në vitin 1607. Ai ishte një student i Clavius në Romë, por ai shkoi në Louvain në vitin 1612 për të përfunduar studimet teologji.

Nga 1613 ai filloi të mësojë, të parë në Bruksel, ku ai mësoi greke. Pastaj ai vazhdoi të mësojnë greqisht në një numër vendesh, 'sHertogenbosch në Holandë në vitin 1614, dhe Coutrai në vitin 1615. Vitin e ardhshëm ai u emërua prift në spanjisht trupa të stacionuara në Belgjikë që duhet të ketë qenë një punë e vështirë që kjo ishte periudha e revoltes holandeze kundër Spanjës.

Ai e ardhshëm mësim në shkollën jezuite në Antwerp, pastaj prej 1621 ai kaloi katër vjet mësim matematikës në Louvain. Pas gjashtë vitesh në Pragë si kapelan të Shenjtë Romake Perandori Ferdinandi II nga 1626 deri 1632. Megjithatë, kur ushtria suedeze sulmuar Pragë, Saint-Vincent iku në Vjenë, duke lënë pas shumë gazeta e tij të rëndësishme matematikore. Ai shkoi në Kolegjin e Jezuitëve në Ghent, ku ai mësoi nga 1632 për pjesën tjetër të jetës së tij. Përfundimisht letrat ai kishte fuqi është për të lënë në Pragë u kthyen tek ai dhe ata ishin botuar.

Saint-Vincent puna kryesore është një libër mbi 1250 faqe të gjatë. Ka shumë tema të mbuluara në libër duke përfshirë një studim të qarqeve, trekëndëshat, seri gjeometrike, ellipses, parabolas dhe hyperbolas.

Libri i tij gjithashtu përmban metodën e tij kuadraturë cila është e lidhur me atë të Cavalieri, por që ai i zbuluar në mënyrë të pavarur. Ai jep një metodë të squaring rrethit të cilin ne mund të shohim tani është në thelb të integrimit.

Saint-Vincent integruar x -1 në një formë gjeometrike që njihet lehtësisht si funksion logaritmike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland