Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Adhémar Jean Claude Barré de Saint-Venant

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Aug 1797

Villiers-en-Bière, Seine-et-Marne, France

6 Jan 1886

St Ouen, Loir-et-Cher, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Saint-Jean Claude Venant ishte një student në Ecole Polytechnique, duke hyrë në shkollë 1813 kur ai ishte gjashtëmbëdhjetë vjet të vjetra. Ai u diplomua në 1816 dhe kaloi e ardhshme 27 vjet si inxhinier civil. Për shtatë e parë të këtyre 27 viteve të Shën-Venant punuar për Shërbimin Poudres et des Salpêtres, atëherë ai kaloi njëzet viteve të ardhshme të punës për Shërbimin des Chaussées Ponts et.

Saint-Venant ndjekur ligjërata në College de France dhe leksionin ai mori shënime në Ljuvilit 's 1.839-40 klasës ende mbijetojnë. Ai mësoi matematikën në Ecole des Chaussées Ponts et ku ai sukses Coriolis.

Saint-Venant punuar kryesisht në mekanikë, elasticitet, hydrostatics dhe hidrodinamikë. Ndoshta punimet e tij më e shquar ishte ajo që ai i botuar në 1843 në të cilin ai dha derivim i drejtë i Navier - ekuacionet Stokes. Anderson shkruan në:

Shtatë vjet pas Navier 's vdekjes, Saint-ri-Venant rrjedh Navier' s ekuacionet për një rrjedhje të trashë, duke e konsideruar streset e brendshme i trashë, dhe eschewing plotësisht Navier 's qasje molekulare. 1843 Kjo letër ishte i parë që duhet të identifikojnë koeficienti i viskozitet dhe rolin e saj si një faktor shumëzuar për gradients shpejtësia në rrjedhë. Ai më tej identifikuar ato produkte si thekson veshtullor që vepron brenda fluide për shkak të fërkimit. Saint-Venant got it drejtë dhe regjistruar atë. Pse nuk u bë emri i tij lidhur me ato ekuacionet është një mister. siguri se është një gabim Attribution teknike.

Ne duhet të komentoj se Stokes, si Shën-Venant, rrjedh drejt Navier - ekuacionet Stokes por ai botoi rezultatet e dy vjet pas Saint-Venant.

Saint-Venant zhvilluar një vektor gur i ngjashëm me atë të Grassmann që ai i botuar në 1845. Ai pastaj hyri në një mosmarrëveshje me Grassmann për të cilën të dy kanë menduar të ideve të parë. Grassmann kishte publikuar rezultatet e tij në 1844, por Saint-Venant marrë (dhe ka pak arsye për të dyshuar të) se ai kishte zhvilluar parë këto ide në 1832. Përsëri kjo do të duket që Shën-Venant ishte pa fat. Itard shkruan në:

Saint-Venant përdorur këtë gur vektor në leksionet e tij në Agronomique Institut, të cilat ishin botuar në 1851 si "Principes de mécanique fondés sur la cinématique". Në këtë libër Saint-Venant, një atomist bindur, të paraqitur si forcat e divorcuar nga koncepti metafizik të shkaktojë dhe nga koncepti fiziologjik e përpjekjeve të muskujve, të dy nga të cilat, sipas mendimit të tij, dobësohet forca si një koncept kinetik qasshme për gur. Edhe pse konceptet e tij atomistic nuk mbizotërojnë, përdorimin e tij gur vektor u miratua në sistemin shkollor frëngjisht.

Vitet 1850 në Saint-Venant rrjedh zgjidhje për rrotullim e jo-cilindra rrethore. Ai shprehu Navier 's punojnë në Bending e trarëve, duke botuar një llogari të plotë në 1864. Në 1871 ai rrjedh ekuacionet për jo-rrjedhë të qëndrueshme në kanale të hapura.

Në 1868 Saint-Venant u zgjodh për sukses Poncelet në seksionin mekanikë i Shkencave Académie des. Në këtë kohë ai ishte 71 vjeç, por ai vazhdoi kërkimin e tij dhe jetoi për 18 vjet të tjera pas kësaj kohe. Në moshën 86 ai perkthyer (me A Flamant) Clebsch 's punën për elasticitet në frëngjisht dhe është botuar si Théorie de solides l'élasticité des trupit dhe Shën-Venant shtuar shënimet në tekstin të cilin ai shkroi vetë. Vini re se Saint-bashkëpunimi Venant e-translator Një Flamant ishte një bashkë-autor i njoftimit nekrologji për Saint-Venant.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland