Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johannes de Sacrobosco

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

about 1195

Holywood, Yorkshire, England

1256

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Shën Gjoni i Holywood apo Johannes de Sacrobosco ishte shkolluar në Oxford. Ai u bë një kanun të Rendit e Shën Augustini në manastirin e Holywood në Nithsdale.

Në 1220 Sacrobosco shkoi për të studiuar në Paris. Edhe pse pothuajse të gjitha datat për Sacrobosco janë supozime ne nuk e dimë saktësisht për një datë, më 5 qershor 1221, ai u emërua mësues në Universitetin e Parisit. Menjëherë pas kësaj ai u bë profesor i matematikës në Paris.

Sacrobosco promovoi metodat arabisht e aritmetikës dhe algjebër në mësimet e tij. Në De Algorismo ai diskuton me llogaritjen integers pozitive. Punës përmban 11 kapituj, e secili në tema të tilla si Përveç kësaj, zbritje, shumëzim, ndarja, rrënjët katrore dhe rrënjët kubike.

Në 1220 Sacrobosco ka shkruajtur Tractatus de Sphaera një libër në astronomi në katër kapituj. Kapitulli i parë trajton me formën dhe vendin e Tokës brenda një univers sferike. Kapitullin e dytë ka të bëjë me qarqet e ndryshme në qiell. Kapitullin e tretë përshkruan në rritje dhe për vendosjen e trupave qiellore nga vende të ndryshme gjeografike, ndërsa kapitulli i katërt i jep një hyrje të shkurtër për të Ptolemeut 's teorinë e planetet dhe eklipset.

Libri, i cili daton Grosseteste 's libër astronomi, është shkruar mirë dhe është përdorur gjerësisht në të gjithë Evropën nga mesi i shekullit të 13-të. Clavius përdorur në shekullin e 16-të dhe ajo ishte ende teksti të thjeshtë astronomi deri shekullit 17-të. Ishte në thelb tekst astronomi i parë që do të shtypen në 1472. Përkundër jetës së saj të gjatë si një libër mësimi Barocius vuri në dukje kishte 84 gabime në libër që në 1570.

Sacrobosco ka shkruajtur De Anni Ratione në 1232. Ky libër merret me kalimin e kohës, duke studiuar ditën, javën, muajin vit si edhe Mun dhe kalendarin kishëtar. Ai pohon se kalendari Julian është 10 ditë në humbje dhe duhet të korrigjohet. Ai sugjeron një reforme të kalendarit mosdhënien e arritur nga një ditë çdo 288 vjet.

Ai ka shkruar një numër të librit të tjera duke përfshirë Tractatus de Quadrante në sektor.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland