Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Willem Jacob 'sGravesande

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Sept 1688

'sHertogenbosch, Netherlands

28 Feb 1742

Leiden, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

SGravesande Willem ishte një avokat ushtrimin dhe ai është i rëndësishëm si një shenjë e Newton 's filozofi në Evropë. Edukimi i tij në fillim ishte në shtëpi me një mësues privat, vetëvrasja ai studioi ligjin në Leiden shkrim një tezë e doktoraturës në '.

Ai praktikuar ligjin në Hagë. Emërohet si sekretar të Ambasadës holandeze, ai u dërgua në Angli në 1715 për të përgëzoj George I më ka pranimin në fron. Ndërsa në Londër, ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore. Ai mori të dini Newton, Desaguliers dhe John Keill në këtë kohë dhe, pas kthimit të Hagës në 1716, ai vazhdoi të korrespondojnë me Keill.

Në 1717 'sGravesande u bë profesor i matematikës dhe astronomisë në Leiden. Ai u bë profesor i filozofisë në Leiden në 1734.

Ai mësoi dhe shkroi shumë tekste mbi shkencën e Njutonit dhe Keill 's kontributeve. Ashtu si ai Keill kryer eksperimente fizike në leksionet e tij. 'sGravesande ka shkruajtur libra mbi matematikën dhe filozofinë. Ai botoi gjithashtu dhe redaktuar veprat e të tjerëve, për punë shembull nga Huygens, Keill dhe Newton. Elementet libër sGravesande's 'matematike e fizikës ishte shumë ndikim.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland