Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Scott Russell

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 May 1808

Parkhead, near Glasgow, Scotland

8 June 1882

Ventnor, Isle of Wight, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Scott Russell ishte kryesisht një inxhinier dhe arkitekt detare, më tepër se një matematikan, por emri i tij është i njohur për Matematikanë zbatohet sot me zbulimin e tij eksperimental të "valës së vetmuar. Kjo është e njohur tani si një përbërës themelore në teorinë e "solitons ', të zbatueshme në një klasë të gjerë të ekuacioneve diferenciale jolineare të pjesshme.

Babai Russell, David, ishte një mësues dhe një shkollë të famullisë diplomuar në Universitetin e Glasgow. Nëna e tij, Agnes Klark Scott, vdiq shpejt pas lindjes Gjonit. Ai ishte fëmija i saj i vetëm. Kur John ishte tre vjeç, i ati i tij u bë ministër i Colinsburgh Relief Kishës, pranë Kirkcaldy, një xhemat që kishte seceded nga Kisha e Skocisë, por ai shpejt u zhvendos për në një xhemat të madh në Hawick, ku ai remarried dhe kishte më shumë fëmijë. Më vonë, ai shkoi përsëri, për të Errol, pranë Perth.

John shpenzuar vetëm një vit në Universitetin e St Andrews, para se të transferuar në Universitetin e Glasgow, atje, shtoi ai të parë emri i nënës së tij, Scott, të tij. Ai u diplomua në 1825, 17 vjeç. Në 1825, ai shkoi në Edinburg, ku ai mësonte matematikës në një "Akademia e Jugut ', themeluar nga vetë ndoshta dhe një mik. Më pas, ai ka dhënë mësim në Institutin Mekanikë Leith, dhe dha kurse në matematikë dhe filozofinë natyrore të studentëve të mjekësisë, nën kujdesin e Kolegjit Mbretëror të Kirurgët. Gjatë 1832-33, pas vdekjes së John Leslie, ai zëvendëson për profesor i filozofisë natyrore në Universitetin e Edinburgut, por ai nuk ka aplikuar për postin vakant, që ai ishte i sigurtë se do të shkonin në David Brewster. Në fakt, kandidati i suksesshëm ishte 23 vjeçar James D Forbes, i cili kishte mbështetës të fortë politike dhe akademike. Në 1838, Rasëll ishte një aplikant i pasuksesshëm për karrige e matematikës, të cilat Filipi Kelland siguruar.

Në Vitet 1830 Russell zhvilluar një pasagjer prototip-transportonte topi me avull, por ai u takua me të opozitës nga besuar, rruga, dhe ndërmarrje të dështuara. Ai kishte më shumë sukses me kompanisë Canal Bashkimi, në hetimin e feasability e avullit-powered transportit kanali dhe studimi lidhje midis rezistencës në lëvizje dhe valë-brez. Ai foli për punën e tij në mbledhjet e para të Shoqatës britanike për Avancimin e Shkencës, e themeluar në vitin 1831, dhe Shoqata e emëroi atë dhe Sir John Robison i Edinburgut në komitetin e një 'mbi valë' të kryejë vëzhgime dhe eksperimente. Një raport i konsiderueshëm nga Robison dhe Russell u shfaq në 1837 dhe Russell i vetëm ka shkruajtur raportin e tij të madh në valë (1844) pas vdekjes Robison në 1843. Këto raporte, në të vërtetë punën e vet në të gjitha Russell, përmban një seri të jashtëzakonshme të vëzhgimeve, në det, në lumenj dhe kanale, dhe në vetë tank Russell's valë ndërtuar për qëllim. Atje, "Russell's of Translation Vala e Madhe" është përshkruar në detaje.

Punës eksperimentale Russell ndihmuan për të stimuluar një ringjallje në hidrodinamikë teorike në Britani. George Green, Xhorxh ajrosur, Filipi Kelland dhe Samuel Earnshaw gjitha tentativë përshkrimet teorike të valës vetmuar, por këto nuk ishin të suksesshme. Ajrosur kundërshtoi theksi vihet nga Russell më "Vala e Madhe fillore", gabimisht duke argumentuar se ai nuk ishte as e madhe as parësor, por vetëm një pasojë të teorisë lineare me ujë të cekët që ai (i ajrosur) kishte dhënë. GG Stokes ishte më i matur, por ai gjithashtu dyshonte se vala e vetmuar mund të përhapur pa ndryshim në formë. Një teori korrekte e përafërt ishte më në fund dhënë nga Boussinesq (1871) dhe Rayleigh (1876), por çështja nuk ishte zgjidhur me të vërtetë deri në paraqitjen e gazeta të rëndësishme nga Korteweg dhe de Vries (1895). Rëndësia e plotë të valës së vetmuar dhe generalisation saj ishte zbuluar më në fund në vitin 1965: shih dhe.

Pas punës për një ndërtues anijesh në Greenock, Russell shkoi në Londër, në vitin 1844, me gruan e tij dhe dy fëmijë të vegjël. Ai e parë ka punuar në një revistë hekurudhor, dhe ai u bë sekretar i Shoqërisë së Arteve, një post që çoi në përfshirjen e të mëdha në planifikimin ekspozitën e Madhe të 1851. Pas kësaj, ai u bë gjithnjë e më shumë i përfshirë në hartimin e jahte, anije, anije dhe anije, dhe ai u bë drejtor i një anije-kompani ndërtimi. Ai bashkëpunoi me Isambard Kingdom Brunel në ndërtimin e anijeve hekuri pioniere e Madhe Britania e Madhe dhe Lindore, dhe ishte i vetëm përgjegjës për suksesshëm luftëtar luftanije hekuri.

Në vitin 1860, reputacioni Russell pësoi një sërë pengesash nga e cila nuk është gjetur. Ai u bë i përfshirë në një mosmarrëveshje gjatë financiar në lidhje me një kontratë të armatimit; Lindore e Madhe pësoi një avari serioze, dhe ai u përjashtua controversially nga Instituti i Inxhinierëve Civile. Vepër madhore e tij, publikohet, të Sistemit të Detare Arkitekturë Moderne, u shfaq në 1865. Shumë më vonë, ai rishqyrtohet punën e tij në valët e vetmuar, i botuar pas vdekjes si Vala e përkthimi në Oceans e ujit, ajrit dhe Etheri (1885).
Biografia e Emmerson i merret Russell authoritatively me kontributin e tij të arkitekturës detare, të bindur se

Dashuria e madhe Russell ishte aplikuar shkencën, dhe fati i mbrapshtë i cili ishte kanalizuar atë në të ndërlikuar me ekonomik shqetësimet e një biznesi të madh dhe e pasigurt ... Ai ishte një patriot i madh dhe ai kërkoi të shërbejë skajet e madhe në interesin kombëtar ... Ai nuk ishte i acaruar nga trajtimi i vjetër që kishte marrë nga fati, nga miqtë e tij ose nga vendi i tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland