Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jakob Rosanes

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 Aug 1842

Brody, Austria-Hungary (now Ukraine)

6 Jan 1922

Breslau, Germany (now Wroclaw, Poland)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jakob Rosanes studiuar në Universitetin e Berlinit dhe të Universitetit të Breslau në mes 1860 dhe 1865. Ai mori doktoratën e tij nga Breslau në 1865 dhe më pas ka mësuar për pjesën tjetër të jetës së tij. Ai u bë profesor në 1876 dhe rektor i universitetit gjatë viteve 1903-4.

Rosanes punuar në gjeometrinë algjebrike dhe teoria invariant, disa të punës së tij të përbashkët me Pasch. Disa nga puna e tij ishte në transformimet Kremones dhe ai provoi një rezultat i cili u provuar në mënyrë të pavarur nga Max Noether. Dy Rosanes 'dhe Max Noether' s provat ishin të paplota dhe Castelnuovo, 30 vjet më vonë, i dha një formë përfundimtare të kënaqshme. Rosanes ka shkruajtur mbi shumë aspekte të gjeometrisë algjebrike dhe teoria invariant të cilat ishin në modë në atë kohë.

Ai gjithashtu shkroi një libër i shkëlqyer shahut Theorie und Praxis des Schachspiels.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland