Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Karl Rohn

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 Jan 1855

Schwanheim (near Bensheim), Hesse, Germany

4 Aug 1920

Leipzig, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Karl Rohn mori pjesë Polytechnikum në Darmstadt. Ai studioi matematikë dhe inxhinierike në Universitetin e Lajpcig, pastaj në Universitetin e Mynihut, ku ai u dha një doktoraturë në 1878.

Disertacion Rohn u ndikuar nga Klein dhe përfshirë marrëdhënien e Kummer 's sipërfaqe me funksionet hyperelliptic.

Në 1884 Rohn u emërua asistent profesor në Lajpcig, pastaj në 1887 ai u bë profesor i plotë në Technische Hochschule në Dresden, ku ai mbajti kryetari i gjeometrisë deskriptive. Nga 1904 deri në vdekjen e tij mbajtur Rohn kryetar i matematikës në Universitetin e Leipzig.

Ai dha kontribut të madh në gjeometrinë algjebrike. Ai u bë ekspert në këtë fushë me aftësinë e jashtëzakonshme për të parë fakte në ekuacione algjebrike gjeometrike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland