Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Claude Ambrose Rogers

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 Nov 1920

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ambrose Rogers ishte arsimuar në Shkollën Berkhamsted në Hertfordshire, Angli rreth 45 km në veriperëndim të Londrës. Nga atje ai shkoi në University College, Londër dhe Birkbeck College, Londër dhe ishte dhënë B.Sc. e tij nga Universiteti i Londrës në 1941. Megjithatë, këto ishin vitet e Luftës së Dytë Botërore dhe Rogers bëri punë të luftës si oficer i Eksperimentale me Ministrinë e Furnizimit nga 1940 deri në fund të luftës në 1945. Matematicienë të tjera të tilla si Kendall gjithashtu mbanin poste të tilla me Ministrinë e Furnizimit.

Pas përfundimit të luftës Rogers u kthye në studimet e tij matematikore. Ai u emërua pedagog në matematikë në Universitetin College, Londër në vitin 1946 dhe punoi për doktoraturë e tij ndërsa pedagog në Kolegjin. Ai u dha një Ph.D. në 1949 dhe një D.Sc. në vitin 1952 ka punuar në këtë kohë me Davenport dhe publikimin e dy letrave të përbashkët me atë në vitin 1950. Në University College, Rogers u gradua në lexuesin para se ai shkoi në Birmingham në vitin 1954 si Profesor i pastër Matematika në Birmingham University.

Pas katër vitesh në Birmingam, Rogers u kthye në Londër, këtë herë si Kolegji Astor Profesor i matematikës në Universitetin. Ai pasoi Harold Davenport si Profesor Astor e matematikës që kishte lëvizur në Kembrixh në vitin 1958. Rogers mbajti këtë post deri sa ka dalë në pension në vitin 1986, kur ai u bë profesor emeritus dhe mbeti në University College.

Roger vazhdon të prodhojë një dalje të shquar matematikore që ka botuar deri tani mbi 170 dokumente. Puna e tij në fillim ishte në teorinë e numrave dhe ai shkroi në pabarazitë Diophantine dhe gjeometria e numrave. Së bashku me Erdös, ai shkroi që mbulojnë hapësirën e n-dimensionale nga sfera (1953) dhe në hapësirë Mbulimi me organet e mysët (1961), shkruar shumë artikuj të tjerë të mbulojë dhe packings duke përfshirë hapësirën mbuluese me sferat e barabartë me Coxeter.

Puna e tij më vonë mbuluar një gamë të gjerë temash të ndryshme në geomery dhe analizë duke përfshirë edhe funksionet Borel, masa Hausdorff dhe masat e lokale, prona topological e hapësirave Banach dhe funksionet e sipërme semicontinuous. Rogers ka shkruar dy libra të rëndësishëm, Paketimet dhe Mbulimi në vitin 1964 dhe Masat Hausdorff në vitin 1970.

Rogers shkroi një nekrologji e Harold Davenport për Shoqërinë matematike në Londër e cila u botua në vitin 1972, vit pas Rogers ka shkruar një studim të Davenport 's work. Ai ishte një nga redaktorët e veprave të mbledhura e Harold Davenport botuar në katër vëllime në vitin 1977.

Rogers u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1959 dhe ka shërbyer në Këshillin e Shoqërisë Mbretërore për dy dikton, para 1966-1968 dhe pastaj përsëri në 1983-84. Ai shërbeu gjithashtu si Presidenti i 55-të e Shoqërisë matematike Londër 1970-1972 dhe u nderua me çmimin e Shoqërisë matematike në Londër 's De Morgan Medaljen në vitin 1977.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland