Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Yves-André Rocard

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 May 1903

Vannes, France

16 March 1992

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Iv Rocard u dha një doktoraturë në matematikë në vitin 1927 nga Supérieure Ecole Normale, Paris. Vit pas ai u dha një doktoraturë në shkencat fizike. Ai u emërua kryetar i fizikës në Ecole Normale Supérieure.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Rocard ishte një anëtar i një grupi Rezistenca frëngjisht. Në një mision shumë i rrezikshëm, ai u dërgua nga Franca në Angli në një aeroplan të vogël dhe, një herë në Angli, ai u bë Drejtor i Departamentit të Kërkimeve të Forcave Detare Free frëngjisht. Në fakt kjo ishte për të provuar një kohë të rëndësishme për Rocard në zhvillimin e ideve të tij shkencore, sepse në këtë kohë ai mësuar se radarët në Angli kanë treguar se ka zbuluar emision radio fortë nga Sun. Sigurisht kjo nuk ishte zbuluar gjatë punës shkencore, në vend emision diellor u zbulua si ndërhyrë me përdorimin e duhur '' koha e luftës e radarit.

Pas luftës, Rocard u kthye në Francë dhe propozoi që Franca ngritur një vend për të kryer radio astronomisë. Rocard ishte edhe në gjendje të marrë në duart e tij të pajisjet të vihem një projekti të tillë, duke siguruar dy radar gjermanisht pasqyra e 'type Würzburg' secili ka një diametër 7,5 metër. Duke përdorur kontaktet e tij të kohës së luftës, Rocard ishte në gjendje të japin shkencëtarët qasje e tij për të Qendra e Kërkimit të Marinës frëngjisht në Marcoussis.

Nga 1952, pavarësisht punë kërkime në astronomi radio në Francë, u bë e qartë se të tjerët janë duke përdorur instrumentet më të fuqishme dhe frëngjisht nuk mund të konkurrojë. Rocard dha mbështetje të fortë për të projektit dhe Ministria e arsimit kombëtar frëngjisht i dha rreth 25 milionë Franga të Supérieure Ecole Normale. Një faqe u gjet për radio astronomi observatori në Nancay në rajon Cher, 200 km në jug për shkak të Parisit.

Përveç punës së tij në radio astronomi, Rocard kontribuar në zhvillimin e frëngjisht bombë atomike. Ai gjithashtu ndërmori kërkime në Gjysem perçuesit.

Në pjesën e fundit të jetës së tij ai ka studiuar biomagnetism dhe dowsing që reduktohet në këmbë të tij në sytë e shumë prej kolegëve të tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland