Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Samuel Roberts

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Dec 1827

Horncastle, Lincolnshire, England

18 Sept1913

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Samueli Roberts ishte arsimuar në Shkollën Grammar Elizabeta në qytetin e lindjes së tij. Në vitin 1844 ai hyri në Mançester New College dhe, vitin e ardhshëm, ai filloi studimet e tij në Universitetin e Londrës. Ai u diplomua në matematikë me një BA në 1847, pra dy vjet më vonë ai u rendit e para në provimet për MA e tij në matematikë dhe fizikë.

Pas kësaj ai studioi ligj, duke u bërë një avokat në 1853 në Lincoln. Megjithatë dashuria e tij e matematikës e bëri atë të heqë dorë nga ligji pas pak vitesh, dhe ai u kthye në Londër për të marrë deri studimet e tij matematikore për një kohë të dytë. Në fakt ai kishte publikuar gazeta matematikore nga 1848, por, pas matematike Londër Shoqëria është themeluar në fillim të 1865, Roberts mund të bashkohet në diskutimet me matematikanë të tjerë, sepse ai nuk kishte asnjë post matematikore. Si Glaisher shkruani në:

Ai ishte thjesht një njeri i nderuar privat i cili ndoqi hulumtimeve nga dashuria e pastër e hetimit dhe dëshirën për të zgjeruar kufijtë e subjekteve që ishin tërheqëse për ta. Dhe ai nuk kërkonte ndonjë njohje të punës së tij, sepse atij se ishte plotësisht shpërblimin e vet.

Robert interesat në matematikë janë të spektrit të gjerë. Glaisher, shkrim në, përshkruan kontributet Roberts për matematikë si:

... të shumta dhe të vlefshme, dhe ata mbuluar një gamë të gjerë disi. Në mesin e subjekteve të cilëve gazetat e tij kryesore lidhur me këto plane dhe gjeometria solide, teorinë e numrave dhe lëvizje link. Ai gjithashtu shkroi në gur e operacioneve, etj interpolation shkrimet e tij në gjeometri përfshirë disa dokumente të rëndësishme në kthesa paralele dhe sipërfaqet e tokave. Në teorinë e numrave ai ishte i interesuar në ekuacion Pellian dhe probleme të ngjashme.

Glaisher edhe të dhënat në një koment interesant i cili Cayley bërë atij në lidhje me Roberts. Cayley tha se i vjen keq që gazeta të përbashkët ishin aq të rralla në matematikë që ai do të pëlqente që të ketë bashkëpunuar me Roberts, veçanërisht me idetë që u ngrit nga gazeta Roberts 'Për lëvizje të një avioni në kushte të caktuara.

Roberts ka shërbyer në Këshillin e Shoqërisë matematike Londër 1866-1892. Ai ishte i Thesarit i Shoqërisë për 8 vitet e 1872-1880 dhe Presidentin 1880-1882. Ai u dha Morgan De Medaljen nga Society in 1896.

Nder më të madh për të dhënë Roberts ishte zgjedhja e tij si një anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1878.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland