Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Herbert William Richmond

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 July 1863

Tottenham, Middlesex, England

22 April 1948

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Herbert Richmond ishte djali i madh i Richmond WH Rev. Herbert hyrë Shkolla tregtare Taylors 'në Londër në vitin 1875 dhe ka studiuar deri sa ai u diplomua në 1882. Në të njëjtin vit ai hyri në King's College, Cambridge, për të lexuar matematikë. Ai shkoi në Kembrixh si një dijetar Barnes ka fituar të dyja një kolegj Etoni Bursave të hapur dhe një bursë nga shkolla e tij.

Në King's College, Richmond u coached nga trajneri i njohur Routh Dr. Ai ishte shumë i suksesshëm, dhe ai ishte i tretë grindavec, thotë ai u rendit e treta në mesin e nxënësve Klasa e parë ne provimet e Tripos matematike (Më shumë ishte një vend më lart atë). Ai u diplomua me BA në 1885. Megjithatë masa të rrepta të Tripos kishte lënë gjurmën e saj. Sipas Richmond punë intensive të nevojshme për sukses në Kembrixh bërë atë, ti largohu prej matematikës pas diplomimit të tij dhe ai mori muzikë për një kohë. Megjithatë dashuria e tij për matematikë u kthye shpejt dhe, pas shkruar një disertacion mbi gjeometrinë algjebrike, ai u dha një Bursës për të King's College, Cambridge, në 1888.

Richmond ishte një lektor kolegj 1891-1927 dhe, përveç kësaj, një lektor universitar nga 1901 deri në pension, ai në vitin 1923. Puna e tij kryesore ishte në gjeometrinë algjebrike. Duke shkruar në shkurt 1946 ai vendosi skena për punën e tij kërkimore në vijim, në vend i lezetshëm, mënyrë:

1885 Cayley dhe Salmon përpara kishte kryer hetimet e parë geometers gjermane, Hessen, Shtajner, Plücker dhe të tjera, dhe Salmon kishte shpjegoi subjekt në traktatet që për qartësinë e stilit ende janë të pakrahasueshme. Më tej, italianët, Corrado Segre dhe Castelnuovo u hapur rrugën në një fushë e gjerë i pashkelur, gjeometria e më shumë se tre dimensione. Rrallë ka një degë të shkencës duke i ftuar të ofruara më shumë shanset për një rishtar duke shpresuar që të ndërmarrë kërkime.

Por unë duhet të pranoj se tani përkushtimin e mia për këtë degë e matematikës e ka qenë në një shkallë të ardhur keq, sepse koha ka treguar (çka mund të ketë qenë parashikuar ndoshta) se metodat elementare algjebrike, në mënyrë efektive dhe në mënyrë të admirueshme kur zbatohet në kthesa thjeshtë dhe sipërfaqet e tokave, dështojnë të prodhojnë rezultate kur zbatohet në Loci të rendit të lartë. Shpesh, pa dyshim, nuk ka marrëdhënie të natyrës elementare ekzistojnë, dhe kërkimi për ta është i detyruar të përfundojë në zhgënjim. Megjithatë, metodat e algjebër elementare mund ende të jetë i punësuar me sukses si në gjeometrinë e duhur dhe në aplikime të tilla si pronat aritmetik i funksioneve racionale. Është e vërtetë se qëllimin e këtyre metodave është i kufizuar, por nuk është kompensim në faktin se kur gjeometria është i suksesshëm në zgjidhjen e një problemi, zgjidhja nuk është pothuajse pa ndryshim të dyja të thjeshtë dhe të bukur.

Fjalia e fundit e shpjegon se pse kaq shumë e botuar letrat e mia janë shumë të shkurtër. Një rezultat i njohur tashmë është marrë në një mënyrë të thjeshtë.

Duhet pranuar që kam kaluar shumë kohë që avokon për metodat e vjetruara të cilat kanë rënë në neglizhencë i pamerituar (sipas mendimit tim). Kjo nuk ka të bëjë me mungesën e vlerësimit të metodave moderne ...

Sigurisht se është gjithmonë mirë për të parë mendimet e studiuesve të tjerë se vet e tyre! Këtu është se si hulumtim Richmond është përshkruar në:

Richmond e matematike hulumtime vë në fushën e gjeometrisë algjebrike dhe të pastër, megjithëse ai edhe leksione për brezat e studentëve në gjeometrinë diferenciale. Dokumentat e tij gjithmonë ka treguar karakteristikat e elegance dhe effortlessness dukshme. Forte e tij vë në vazhdimin e marrëdhënieve në mes teorema me sa duket të ndryshme, dhe ai ishte veçanërisht në shtëpi në pronat projektive e figurave në hapësirat e më shumë se tre dimensione, por ai nuk denjoj shqyrtimit të Teorema fillore në gjeometri plane, se ai do të vërej një pak trishtim se rezultatet e tij ishin të largëta nga trendet e gjeometrinë moderne.

Richmond u nderua duke u zgjedhur anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1911. Ai ishte një anëtar aktiv i Shoqërisë matematike Londër për shumë vite dhe ka shërbyer si Presidenti i saj 1920-1922. Ai u nderua edhe nga University of St Andrews në dhënien e një gradë nderi në vitin 1923.

Përmend të veçanta duhet të bëhen të Richmond punës ndërmorën gjatë Luftës së Parë Botërore ai ishte bashkangjitur Ministrisë së Municioneve dhe ai ndërmori kërkime në balistikë në Shkollën Mbretërore Detare qitje e artilerie në balenë Island, Portsmouth, me Sir Ralph Fowler. Ai vazhdoi punën e tij mbi predha tjerrje pas përfundimit të luftës dhe botuar dy punë libër volum Tekst i AA (anti-avionë) qitje e artilerie në vitin 1924. Puna e tij në këtë fushë ndikuan më vonë me forcë punën për balistikë ndërmarra gjatë Luftës së Dytë Botërore. Për fat të keq këtë punën në Portsmouth përfshirë punën eksperimentale me eksploziv i cili la atë pjesërisht të shurdhër. Në 1923 ai dha dorëheqjen nga komitetet e ai ishte duke shërbyer që më ndjeu se ai shurdhim e tij e ndaloi atë pas biznesit dhe luajnë një rol të plotë në punën e komitetit.

Matematikë Jashtë interesat e tij të tjera të përfshira muzikë, një interes në lule, zogj dhe florës. Ai gëzonte udhëtime në Orkneys dhe Shetlands të shpendëve fotografi që ai bëri me fotografi të kualitetit profesional. AE Milne, shkruar në, thotë:

Por ndritshëm përmes interesave të tij të posaçëm ishte gjeniale e tij për miqësi me njerëz të të gjitha gjeneratave akademike. Ai dashur veten për të gjithë ata me sinqeritet e tij absolut dhe thjeshtësi, modesti e tij ekstrem, humor angazhimin e tij ..., besnikëria e tij ... . Ai ishte një person i mirë për të dini.

Mendime të ngjashme janë regjistruar në:

Asnjë recitim zhveshur nga arritjet e tij dhe interesat e ndoshta mund të përcjellë shijen e vërtetë të njeriut, modestinë e tij këmbëngulës, humori i tij i angazhuar, njerëzimi e tij, simpati e jashtëzakonshme të tij me njerëz të të gjitha brezave, padurimin e tij me ndonjë gjë me pretendime apo me cilësi të ulët.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland