Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jules Antoine Richard

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Aug 1862

Blet, Cher, France

14 Oct 1956

Châteauroux, Indre, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jules Richard mësim në Lycées në Tours, Dijon dhe Chateauroux. Ai mori një doktoraturë mbi valët Fresnel nga Parisi në 1901.

Jules Richard shkroi mbi filozofinë e matematikës në 1903 dhe 1908 ka shkruajtur Sur natyra la des axiomes de la géométrie në të cilën ai e shikoi në mënyrë kritike në katër qasje të ndryshme për gjeometri:

i) Gjeometria është themeluar në aksiomat zgjedhur në mënyrë arbitrare - ka pafundësisht shumë geometries po aq e vërtetë.

ii) Përvoja siguron aksiomat e gjeometri, bazë është eksperimentale, zhvillimin deduktiv.

iii) aksiomat e gjeometrisë janë përkufizime.

iv) aksiomat nuk janë as eksperimentale as arbitrar, ato fuqi veten ne.

Jules Richard përmendet për paradoks, Riçard e përfshirë caktuar e numrave reale që mund të përcaktohet në një numër i caktuar të fjalëve. Paradoksi i parë u shfaq në një letër nga Richard të Louis Olivier.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland