Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Michelangelo Ricci

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 Jan 1619

Rome, Italy

12 May 1682

Rome, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Michelangelo Ricci ishte një mik i Torricelli, në fakt të dy ishin mësuar nga Benedetti Castelli. Ai studioi teologji dhe ligjit në Romë dhe në këtë kohë ai u bë shokë me René de Sluze. Është e qartë se Sluze, Torricelli dhe Ricci kishte një ndikim të konsiderueshëm mbi njëri-tjetrin në matematikë që ata studiuar.

Ricci bërë karrierën e tij në Kishë. Të ardhurat e tij erdhi nga Kisha, me siguri nga 1650 ai ka marrë fonde të tilla, por ndoshta ai çuditërisht nuk u shugurua. Ricci shërbeu Papa në role të ndryshme para se të bërë një kardinal nga Papa Innocent XI në vitin 1681.

Puna kryesore Ricci ishte geometrica Exercitatio, De maximis et minimis (1666), e cila u ribotuan më vonë si një shtojcë të Nikolaus Mercator 's Logarithmo-technia (1668). Ajo përbëhej nga vetëm 19 faqe dhe është shquar që reputacionin e tij të lartë qëndron vetëm në një publikim të tillë të shkurtër.

Në këtë punë Ricci gjen maksimale e x m (a - x) n dhe tangentsm y = kx n. Metodat janë shembuj të hershme të induksion. Ai studioi gjithashtu spirals (1644), cycloids përgjithësuar (1674) dhe thekson shprehimisht se tangents gjetjen dhe zonat e gjetur janë operacionet inversi (1668).

Në kohën e tij Ricci famë si një matematikan mbështetej më shumë në shumë letra që ai shkroi për temat matematikore, në vend se në punën e tij të botuar. Ai i përgjigjej me Matematikanë shumë nëpër Evropë duke përfshirë Clavius, Viviani dhe de Sluze.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland