Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vincenzo Riccati

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Jan 1707

Castelfranco Veneto (near Treviso), Italy

17 Jan 1775

Treviso, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vincenzo Riccati ishte djali i dytë i Jacopo Riccati dhe arsimin e tij në fillim ishte në shtëpi dhe nga Jezuitëve. Ai hyri në mënyrë jezuit në 1726 do të Kolegjin jezuit në Piacenza në 1728 për të mësuar literaturë. Në 1729 ai shkoi në Padova, më pas në Parma në 1734, ka studiuar teologjinë në Romë për një kohë, pastaj u kthye në Bolonja në 1739 ku ai mësoi matematikën në Kolegjin e San Francesco Saverio për 30 vjet.

Vincenzo vazhdoi punën e atit të tij për integrimin dhe ekuacione diferenciale. Ai ishte i kualifikuar në inxhinieri hidraulike dhe realizuar projekte të kontrollit të përmbytjeve që shpëtoi rajon veneciane dhe Bolognian nga përmbytjet.

Vincenzo studiuar funksionet hiperbolik dhe përdorur ato për të marrë zgjidhje të cubics. Ai gjeti formulën standarde Përveç hiperbolik për funksionet, derivatet e tyre dhe lidhjet e tyre në funksion eksponenciale. Lambert citohet shpesh si i parë për të futur fuctions hiperbolik, por ai nuk e ka bërë këtë deri më 1770, ndërsa punën e Vincenzo Riccati (të disa të përbashkëta me Saladini) u botua në mes 1757 dhe 1767.

Vincenzo Riccati dhe Saladini punuar në 'u rrit kthesa' prezantuar nga grandi. Ata gjithashtu ka punuar në Alhazen (el-Haytham) 's problem:

Duke pasur parasysh pikat A dhe B të gjetur pika C në një pasqyrë qarkore në mënyrë që një rreze të dritës nga A është pasqyruar në C për B.

Al-Haytham ishte më pak se një zgjidhje të kënaqshme, Huygens gjetur një zgjidhje e mirë që Vincenzo Riccati dhe Saladini thjeshtuar dhe përmirësuar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland