Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jacopo Francesco Riccati

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 May 1676

Venice, Venetian Republic (now Italy)

15 April 1754

Treviso, Venetian Republic (now Italy)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Fillimisht hyn Padova për të lexuar ligjin, Jacopo Riccati u bë shokë me Angeli i cili e inkurajoi atë për të studiuar matematikë. Ai arriti shpejt famë dhe hodhi poshtë oferta nga Pjetri i Madh për t'u bërë President i Acanemy Shën Petersburg, e Shkencës, dhe ofron të tjera, të qëndrojnë në Itali.

Puna e tij në hidraulikë ishte e dobishme për qytetin e Venecias dhe ai ndihmoi në ndërtimin e pritat përgjatë kanaleve. Në studimin e ekuacioneve diferenciale metodat e tij të ulur për një ekuacion dhe ndarja e variablave janë të rëndësishme. Ai konsiderohet si klasa te përgjithshme të ekuacioneve diferenciale dhe gjeti metoda e zgjidhje të cilat janë miratuar gjerësisht.

Ai është i njohur kryesisht për ekuacioni diferencial Riccati të cilat ai bëri studime të përpunuar dhe i dha zgjidhje për disa raste të veçanta. Ekuacioni ishte tashmë studiuar nga Jacob Bernoulli, dhe u diskutuan nga Riccati në një letër të 1724.

Ai i përgjigjej me një numër të madh të Matematikanë të gjithë Evropën dhe kishin një ndikim të gjerë mbi Daniel Bernoulli, Euler. Ai gjithashtu ka punuar në pendulums cycloidal, ligjet e rezistencës në një gjeometri fluide dhe diferenciale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland