Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Osborne Reynolds

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Aug 1842

Belfast, Ireland

21 Feb 1912

Watchet, Somerset, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Osborne Reynolds 's ati ishte një prift në kishën Anglikane, por ai kishte një sfond akademik që ka diplomuar në Kembrixh në 1837, u zgjodh për një shoqëri në Queens College ", dhe drejtor shkolle duke i parë Shkollës Belfast studentor dhe pastaj Dedham Shkolla në Essex. Në fakt ajo ishte një familje me një traditë të Kishës dhe tre breza të familjes së babait të Osborne kishte qenë rektor i Debach-me-Boulge.

Osborne ka lindur në Belfast, kur babai i tij kryesor ishte të Shkollës studentor atje, por filloi shkollimin e tij në Dedham kur babai i tij ishte drejtor shkolle i shkollës në këtë qytet Essex. Pas kësaj ai mori privat tutoring për të përfunduar shkollimin e mesëm. Ai nuk ka shkuar direkt në universitet pas shkollës së mesme të tij, megjithatë, por ai mori një mësim me firmë inxhinierike e Edward Hayes në 1861. Reynolds shkruante (në të vërtetë në aplikimin e tij për karrige në Mançester në 1868) nga ndikimi i babait të tij mbi atë ndërsa ai është në rritje deri (shih për shembull Qengjit 's artikull):

Në djalëri tim kam pasur avantazhin e drejtimin e vazhdueshëm të babait tim, edhe një dashnore e mekanikës, dhe një njeri nuk do të thotë arritjet në matematikë dhe zbatimi i saj në fizikë.

Reynolds, pas fitimit të përvojës në firmë inxhinierike, studioi matematikë në Kembrixh, mbaroi në 1867 si Shtatë grindavec në Tripos matematike (renditet i shtatë në listën e nxënësve Klasa e parë). Si një Reynolds universitare kishte marrë pjesë në disa të njëjtën klasë si Rayleigh që ishte një vit përpara tij. Si i ati i tij kishte para tij, Reynolds ishte zgjedhur për një bursë në Kolegjin Queens '. Ai përsëri mori një post me një firmë inxhinierike, këtë kohë inxhinierët civil John Lawson të Londrës, duke kaluar një vit si një inxhinier ushtrimin e civil.

Në 1868 u bë profesor Reynolds e parë e inxhinierisë në Mançester (dhe të dytë në Angli). Kargon shkruan në:

... një rang profesori krijuar rishtas e inxhinierisë u reklamohen në Kolegjin Ouens, Manchester, në 500 në vit. Reynolds aplikuar për pozitën dhe, pavarësisht nga të rinjtë e tij dhe të papërvojë, u shpërblye me postin.

Ne duhet të shënojë në miratimin e se Ouens Kolegji më vonë do të Universitetit të Mançesterit. Në aplikimin e tij për postin e Reynolds ka shkruajtur (shih për shembull):

Nga kujtesë e mia më të hershme kam pasur një simpati papërmbajtshëm për mekanikë dhe ligjet fizike në të cilën mekanikës si shkencë është e bazuar.

Reynolds ngritur laboratorët Whitworth në Ouens College:

... dhe nuk është vetëm ata të famshëm në të gjithë botën, por një model për shkollat e tjera evropiane të kërkimit.

Ai e mbajti këtë karrige në Mançester derisa ka dalë në pension në vitin 1905.

Puna e tij në fillim ishte në magnetizmin dhe energjisë elektrike, por ai shpejt u përqendrua në hidraulikë dhe hidrodinamikë. Ai gjithashtu ka punuar në pronat elektromagnetike e diellit dhe kometat, dhe konsiderohen jonormale mocionet në lumenj.

Pas 1873 Reynolds përqendruar kryesisht në dinamikën e lëngjeve dhe kjo ishte në këtë zonë që kontributet e tij ishin të botës rëndësi kryesore. Ne përmbledhur këto kontribute. Ai studioi ndryshojë në një rrjedhë përgjatë një tub kur ajo shkon nga rrjedhin fletë-fletë të rrjedhin trazuar. Në 1886 ai formuluar një teori e vajosje. Tre vjet më vonë ai i prodhuar një model i rëndësishëm teorik për rrjedhjen e trazuar dhe ajo është bërë kuadrin standard matematikore përdorur në studimin e turbullt.

Autori i vë në dukje se:

Studimet e tij për trashje dhe transferimin e nxehtësisë midis solids dhe lëngjet e solli ndryshim rrënjësor në kazan dhe projektimi kondensator, ndërsa puna e tij në pompat turbinë lejuar zhvillimin e tyre të shpejtë.

Një llogari e punës Reynolds mbi stabilitetin hydrodynamic botuar në 1883 dhe 1895 është parë në. 1883 letër quhet Një hetim eksperimental të rrethanave të cilat përcaktojnë nëse mocioni i ujit në kanalet e paralele do të jenë të drejtpërdrejta ose dredha-dredha dhe i ligjit të rezistencës në kanale paralele. Numri Reynolds ',' (siç po quhet tani) të përdorura në rrjedhin modelimi lëng i cili është emëruar pas tij duket se në këtë punë.

Reynolds u bë anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1877 dhe 11 vjet më vonë, fitoi Medaljen Royal tyre. Në 1884 ai u dha një diplomë nderi nga Universiteti i Glasgout. Nga fillimi i viteve 1900 shëndetësor Reynolds filloi të dështojë dhe ai në pension në vitin 1905. Jo vetëm që ai të përkeqësohet fizikisht por edhe mentalisht, i cili ishte i trishtuar për të parë në mënyrë të shkëlqyer një njeri i cili ishte vështirë se 60 vjet të vjetra.

Jo vetëm që është Reynolds rëndësishëm në drejtim të kërkimit të tij, por ai është gjithashtu i rëndësishëm për kursin e matematikës aplikuar ai vendosur deri në Mançester. Anderson shkruan në:

Reynolds ishte një njeri prej dijetari me standardet e larta. Arsimit Inxhinierike është e re në universitete angleze në atë kohë, dhe Reynolds kishte ide caktuar për formën e duhur. Ai besonte se të gjithë studentët e inxhinierisë, pa marrë parasysh çfarë specialitet e tyre, duhet të ketë një sfond të përbashkët bazuar në matematikë, fizikë, dhe veçanërisht bazat e mekanikës klasike. ... Megjithë interesin e tij intensive në arsim, ai nuk ishte një lektor i madh. Ligjëratat e tij ishin të vështirë të ndjekë, dhe ai shpesh humbur mes temave me pak lidhje ose aspak.

Në mish qengji, i cili e dinte Reynolds mirë edhe si njeri dhe si bashkëpunëtor në dinamikën fluide, ka shkruajtur:

Karakterin e Reynolds ishte si shkrimet e tij, fuqimisht individuale. Ai ishte i vetëdijshëm për vlerën e punës së tij, por ishte i kënaqur për të lënë atë në gjykim pjekur e botës shkencore. Për shpallje nuk kishte asnjë shije, dhe shtirje të panevojshme nga ana e të tjerëve vetëm shkaktoi një buzëqeshje tolerante. Për nxënësit e tij, ai ishte më bujar në mundësitë për punë me vlerë të cilat ai vihet në rrugën e tyre, dhe në pjesën e bashkëpunimit. Disi i rezervuar në serioze ose çështje personale dhe herë pas here luftues dhe këmbëngulës në debat, ai ishte në marrëdhëniet e zakonshme të jetës më me mirësi dhe i ngrohtë e shokëve.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland